15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj80.000 de euro pentru programul „Vreau în clasa a noua”

80.000 de euro pentru programul „Vreau în clasa a noua”

Fundația World Vision România primește 80.000 de euro din partea KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery România în urma campaniei de strângere de fonduri „Vreau în clasa a noua” desfășurată în luna octombrie. Cele trei companii susțin programul World Vision atât prin strângerea de fonduri în restaurantele proprii, cât și în calitate de sponsor.
Campania din acest an și-a propus să susțină cel puțin 75 de copii cu o situație materială precară din zona rurală, din județele Dolj, Ialomița, Vâlcea, Cluj, Iași și Vaslui, selectați în program de fundația World Vison România pentru a-și continua studiile liceale. Datorită rezultatelor peste așteptări, 120 de copii vor merge la liceu pentru încă un an.

Dani Oțil s-a alăturat și anul acesta campaniei „Vreau în clasa a noua”. Susținând cu mult interes cauza, el a vizitat copiii înscriși în program din județul Dolj și le-a vorbit despre importanța educației pentru a-și asigura un viitor mai bun.
De asemenea, peste 20 de jurnaliști și bloggeri au susținut campania din acest an cu articole dedicate copiilor din program, sub hashtag-ul #anideliceu. Textele au fost adunate într-un proiect editorial special, intitulat “Revista Liceului”, publicație care va fi tipărită și trimisă tuturor celor 195 de copii înscriși în programul World Vision România în acest an.
Copiii din program sunt selectaţi în funcţie de situaţia financiară a familiei din care provin, de rezultatele şcolare şi de dorinţa lor de a merge la şcoală. În timpul liceului, aceştia beneficiază de un sprijin lunar în valoare de 250 de lei care le acoperă cheltuielile necesare pentru școală și le oferă acces la activități educative și de socializare, o tabără de vară, consiliere individuală, sprijin în vederea integrării în noul mediu școlar și orientare în carieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS