24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Seminar cu tema "Fizica medicală în radioterapie" la Universitate

Craiova: Seminar cu tema „Fizica medicală în radioterapie” la Universitate

Departamentul de Fizică al Facultăţii de Ştiinţe, din cadrul Universității din Craiova, organizează, miercuri, 2 decembrie, ora 10.00, în amfiteatrul C124, seminarul cu tema „Fizica medicală în radioterapie” susţinut de fiz. med. Florin Costache.
Tema propusă este atractivă prin prisma experienţei acumulate de invitat în radiologia de diagnostic şi de tratament, dar şi în ceea ce priveşte protecţia radiologică aferentă. În cadrul clinicii Neolife, invitatul are experienţă în utilizarea acceleratorului liniar TrueBeam, tehnologie de ultimă oră în tratamentul cancerului. Platforma menţionată poate fi utilizată pentru toate tipurile de radioterapie avansată, incluzând radioterapia si radiochirurgia ghidată imagistic (IGRT si IGRS), radioterapia cu intensitate modulată (IMRT), arc-terapia cu modularea intensităţii volumetrice şi radioterapia stereotactică (SBRT) asociată cu radioterapie convenţională sau în modul 3-D. Adăugarea modulului BrainLab la platforma Truebeam permite realizarea de aplicaţii de radiochirurgie intra şi extra craniană.
Florin Costache este absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii din Craiova, ocupând în prezent poziţia de fizician medical la Clinica Neolife, Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS