10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOpt persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor din dosarul cu un prejudiciu de peste 6 milioane de euro

Opt persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor din dosarul cu un prejudiciu de peste 6 milioane de euro

În urma percheziţiilor efectuate ieri în 12 judeţe din ţară, în dosarul cu un prejudiciu de peste 6 milioane de euro, au fost reţinute opt persoane şi au fost confiscate 17 monede din aur, documente de evidenţă contabilă, bijuterii, bunuri mobile şi imobile.

Joi, 29 octombrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au efectuat 52 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Alba, Arad, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Caraş-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara, Sălaj şi în municipiul Bucureşti.

Perchezițiile au fost efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind puse în aplicare 46 de mandate de aducere.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 17 monede din aur, 4 autoturisme în valoare de peste 50.000 euro, bunuri mobile şi imobile în valoare de 5.000.000. lei, documente contabile, bijuterii cu o valoare de aproximativ 40.000 lei precum şi sume de bani cash.
Cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2008 – 2014, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) ai 46 de societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale pentru societăţile comerciale controlate de către ei în mod direct sau prin persoane interpuse.
40 de persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, opt dintre acestea fiind reţinute, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi cu propunerea corespunzătoare.
În cauză cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS