11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Seminar interregional cu tema "Creșterea capacității de integrare pe piața muncii a studenților și absolvenților prin consiliere și plasamente practice"

Craiova: Seminar interregional cu tema „Creșterea capacității de integrare pe piața muncii a studenților și absolvenților prin consiliere și plasamente practice”

Mâine, începând cu ora 9.30, la Universitatea din Craiova, Sala Albastră, are loc un seminar interregional privind oportunităţile oferite studenţilor prin efectuarea vizitelor de consiliere și a stagiilor de pregătire practică în companii din Uniunea Europeană și România.
Gazda acestui eveniment organizat în cadrul proiectului „Creșterea capacității de integrare pe piața muncii a studenților și absolvenților prin consiliere și plasamente practice”, este prof. dr. ing. Dr. h.c. Fănel Iacobescu.
În prezidiu vor participa reprezentanţi ai mediului universitar (Prorector Soare Marian, Universitatea din Craiova; Prorector Simona Lache, Universitatea „Transilvania din Brașov”; Rector Sebastian Pârlac, Universitatea din Pitești; Ion Cristea, responsabil Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău) şi ai mediului de afaceri, studenţi, reprezentanţi ai beneficiarului şi ai partenerilor proiectului, estimându-se participarea a peste 150 de persoane.

În cadrul seminarului interregional de conștientizare vor avea loc:
– Prezentări ale activităților și rezultatelor obținute de către partenerii implicați în proiect, privind acțiunile de consiliere și orientare profesională respectiv efectuare a stagiilor de practică în companii din România și din Uniunea Europeană;
– Prezentări ale reprezentanților companiilor din România, în cadrul cărora s-au desfășurat stagii de practică pentru studenți;
– Prezentări ale studenților care au efectuat excursii tematice și vizite de studiu la organizații din România, precum și a celor care au participat la stagii de practică în companii din Uniunea Europeană;
– Festivitatea de premiere a studenților care au dovedit un grad mare de implicare pe parcursul excursiilor tematice și a vizitelor de studiu.

Activitățile implementate prin proiectul strategic „Creșterea capacității de integrare pe piața muncii a studenților și absolvenților prin consiliere și plasamente practice” au asigurat:

– accesul a peste 5300 de studenți, la activități de consiliere în carieră. Activitatea de consiliere include excursii de câte 3 zile, pe parcursul cărora se efectuează vizite de studiu la firmele importante pentru specializarea studenților, în vederea familiarizării studenților cu conceptul de carieră. Dintre organizațiile care au primit vizitele studenților și care au participat la consilierea studenților în vederea dezvoltării carierei, putem aminti: Centrala Nucleară de la Cernavodă, Șantierul Magistralei 5 de Metrou București, Pirelli Slatina, Continental Sibiu, Hella Timișoara, Ina Schaeffler Brașov, Huawei București, Microsoft România.

– asigurarea a 200 stagii de practică la firme din Viena, Austria. Partenerul AMADEUS Association, în colaborare cu Mișcarea Română pentru Calitate, asigură organizarea unui număr de 200 de stagii de practică (internship-uri) la firme din Viena. Fiecare stagiu are durata de 3 săptămâni, iar prin proiect sunt acoperite integral cheltuielile de transport, cazare și masă ale studenților.

– asigurarea a 160 de stagii de practică la firme din România. Organizații precum Heineken România, C.S. România, NetRom, Softronic, Continental Brașov, Eurocopter Brașov, Ina Schaeffler Brașov au colaborat cu echipa de implementare a proiectului pentru organizarea unor stagii de practică la un nivel înalt pentru studenții celor 4 Universități partenere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS