6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFinala Cupei României la Go - Cupa Rotary se desfăşoară la Craiova

Finala Cupei României la Go – Cupa Rotary se desfăşoară la Craiova

Rotary Club Craiova și Federația Română de Go organizează Finala Cupei României la Go – Cupa Rotary – pentru a doua oară la Craiova, în perioada 23-25 octombrie 2015.

Participanții se pot înscrie atât pe site-ul www.frgo.ro cât și în data de 23.10.2015, între orele 17.00 – 18.00, pe str. Constantin Brancuși, nr.10 la Hotel Lido, locul în care se va desfășura competiția. Președintele Rotary Club Craiova, lect. univ. dr. Armand Calotă, spune că acest eveniment îmbracă atat paleativul sportiv cât și pe cel cultural întrucat jocul de go împletește filozofia, fair-play-ul şi arta războiului. Toate subsumate concretizează un stil de viață bazat pe principii corelat cu o ireproșabilă conduită morală și socială. Președintele Federației Române de Go, informaticianul Sorin Sora, a făcut o scurtă descriere a beneficiilor practicării go-ului. Go-ul, un joc vechi de 4000 de ani, îmbină strategii și tradiții, concepte și onoare, stimulează interesul pentru strategie, planificare, ordine, cultură şi filozofie. „Un proverb japonez spune: maeștrii fac teritorii mari cu piese puține, Japonia fiind o țară în care ierarhia este lege, iar go-ul sport național”.
Copiii și adulții din Craiova, oraș candidat la Capitală Culturală Europeană 2021, sunt invitaţi să participe la un eveniment deopotrivă sportiv cât și cultural , menit să stimuleze atât forța de joc cât și inteligența .
Evenimentul include, pe perioada de desfășurare, și un Turneu Open, simultane, lecții și colțul începătorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS