8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBiserica „Sfântul Nicodim” din Craiova a fost sfinţită

Biserica „Sfântul Nicodim” din Craiova a fost sfinţită

Biserica „Sfântul Cuvios Nicodim” din cartierul craiovean Craioviţa Nouă a fost sfințită duminică în prezența credincioșilor veniți la sfânta slujbă.  La ceas de sărbătoare, slujba de sfințire şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de către Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.
Pentru implicarea deosebită în ridicarea şi înfrumusețarea sfântului locaş, mai multe persoane, în frunte cu preotul paroh Ion Roman, au primit Gramate de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei, iar preotul slujitor Ştefan Fleşcan a primit rangul bisericesc de iconom stavrofor.

Biserica închinată Sfântului Cuvios Nicodim cel sfinţit de la Tismana are ca început data de 12 aprilie 2006. Piatra de temelie a fost pusă de Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, pe atunci Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, iar ridicarea ei a avut loc într-un timp foarte scurt, mai puţin de 1 an, la 1 aprilie 2007 primindu-se binecuvântare arhierească pentru săvârşirea sfintelor slujbe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS