13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCamera Notarilor Publici Craiova organizează "Ziua porţilor deschise"

Camera Notarilor Publici Craiova organizează „Ziua porţilor deschise”

Uniunea Notarilor Publici din România (UNNPR) organizează sâmbătă, 17 octombrie, „Ziua porților deschise” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene. În acest context, UNNPR organizează, împreună cu Camera Notarilor Publici Craiova şi în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S.România – InfoCons) “Ziua porţilor deschise”.

Cu prilejul acestui eveniment, notarii publici vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale.
Temele pe care se poate solicita consultanţă juridică în materie notarială sunt: procedura succesorală notarială, lichidarea pasivului succesoral, procedura divorţului, redactarea înscrisurilor cu conţinut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea şi legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor şi a documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.
Acţiunea „Zilele porţilor deschise” se va desfăşura la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene. Programul de acordare a consultaţiilor
va fi între orele 9:00 şi 13.00.
Sediile la care va avea loc acțiunea “Zilele porţilor deschise” în cadrul Camerei Notarilor Publici Craiova sunt:

în Craiova
– Vlădoianu Teodora – la sediul Camerei Notarilor Publici Craiova din str. Bucovăţ, nr. 8, Craiova, jud. Dolj;
– Defta Florentin Leonard – la sediul Camerei Notarilor Publici Craiova din str. Bucovăţ nr. 8, Craiova, jud. Dolj;

în Tg. Jiu
– Părău Andrei – la sediul Societăţii Profesionale Notariale Ionaşcu Titu, Aldoiu Mariana Mirela, Părău Claudia Rădiţa şi Părău Andrei, din str. Eroilor nr. 1, Tg. Jiu, jud. Gorj;

în Slatina
– Buicescu Rodica – la sediul Societăţii Profesionale Buicescu Rodica şi Dicu Victor Ciprian, din str. Lipscani nr. 27, Slatina, jud. Olt;

în Drobeta Turnu Severin
– Gurgui Vasile – la sediul Biroului Individual Notarial Gurgui Vasile din str. Cezar nr. 2, Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinţi;
Lista completă a sediilor la care se va acorda consultanţă, precum şi adresele acestora, o puteţi găsi accesând site-ul UNNPR.
Acţiunea “Zilele porţilor deschise”, realizată în baza Protocolului de Colaborare încheiat între UNNPR şi A.N.P.C.P.P.S.România – InfoCons, reprezintă o etapă a unui plan amplu iniţiat de cele două instituţii de educare şi informare a cetăţenilor cu privire la serviciile notariale.
În cadrul acestui plan, în luna august a acestui an a fost lansat Centrul Naţional de Consiliere şi Consultanţă a Consumatorilor în domeniul activităţii notariale. Prin intermediul acestuia, consumatorii au la dispoziție un număr de telefon unic – 021.9615*, la care pot suna pentru sesizări în domeniul activității notariale. Totodată, aceștia pot depune sesizări şi în scris, la adresa de e-mail [email protected] sau prin poşta la O.P. 4, C.P. 4, sector 3, București.

Numărul de telefon este cu tarif normal în rețeaua Telekom, apelabil din toate rețelele, iar informarea şi consilierea consumatorilor se va acorda cu titlu gratuit, precum şi demersurile necesare în vederea Soluționării Alternative a Disputelor pentru litigiile dintre consumatori şi cabinetele notariale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS