26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParapetul dintr-un sistem de protecție de milioane de euro, demontat de organizatorii raliului de la Rânca

Parapetul dintr-un sistem de protecție de milioane de euro, demontat de organizatorii raliului de la Rânca

Organizatorii Campionatului Național de Viteză în Coastă de la Rânca au demontat o parte din parapetul de pe marginea Transalpina. Acesta face parte dintr-un sistem de siguranță finanțat cu peste 40 de milioane de euro din PNRR pentru șoselele montane Transalpina și Transfăgărășan.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova au anunțat că organizatorii trebuie ca, după competiție, să readucă la starea inițială sistemul de protecție.

„Organizatorul competiției sportive a obținut avizul administratorului drumului pentru desfășurarea acestei competiții.
Organizatorul are obligația ca la finalul competiției, înainte de reluare circulației publice, să se asigure că toate elementele drumului sunt în perfectă stare și îndeplinesc rolul pentru care au fost montate.

În cazul în care administratorul drumului constată că sunt probleme și nu se poate relua circulația în condiții de siguranță, va notifica organizatorul pentru a lua măsuri de urgență, în caz contrar va interveni pe cheltuiala proprie și va acționa organizatorul competiției în instanță pentru recuperarea prejudiciului.

În situația dată, având în vedere că și maine maine mai este o zi de concurs, zona unde a fost demontat parapetul, dacă acesta nu se poate monta la loc, se va semnaliza cu balize reflectorizante și indicatoare rutiere care să anunțe participanții la trafic de existența unui posibil pericol, implicit și scăderea vitezei de deplasare. Aceste aspecte se vor menționa în procesul verbal de deschidere a circulației.

Acest tip de parapete se poate monta/demonta foarte ușor, acesta fiind specificului lui, fiind montat în zonele unde există risc de avalanșe care pot rupe parapetele normal”, conform DRDP Craiova.

Citeşte şi: Soțul unei eurodeputate din Italia, găsit mort în mașină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS