20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a deschis Promenada Mall. Craiovenii, buluc la oferte

S-a deschis Promenada Mall. Craiovenii, buluc la oferte

Inaugurarea Promenada Mall le-a deschis apetitul pentru cumpărături peste măsură craiovenilor, care au venit cu sutele la centrul comercial încă de la ora deschiderii. Unde au fost oferte sau cadouri, acolo s-au adunat buluc. Noul mall pune la dispoziţia craiovenilor peste 140 de magazine şi restaurante, hipermaketul Carrefour, dar şi magazinul de bricolaj Dedeman. Reprezentanţii NEPI Rockcastle, compania care a construit centrul comercial spun că investiţia s-a ridicat la peste 130 de milioane de euro şi că toate magazinele din incinta mall-ului oferă cele mai noi concepte din România.

Bătaie pe vouchere la farmacie, pe electrocasnice mici la Carrefour

Inaugurarea mall-ului a avut loc la ora 10.00, iar sute de oameni se adunaseră deja în faţa uşilor cu minute bune înainte de deschidere. Momentul în care oamenii au fost lăsaţi să intre a fost cu îmbulzeală, ţipete şi sprinturi pe holurile mall-ului, până la magazinle preferate. De departe ce mai mare coadă era la Farmacia Dr. Max, care a oferit primilor 300 de clienţi vouchere în valoare de 100 de lei pentru cumpărături de minim 10 lei. A fost nevoie ca paza să intervină şi să lase clienţii să intre pe rând, fiindcă altfel ar fi luat farmacia cu asalt.

Apoi, magazinul Carrefour a avut un succes uriaş, fiindcă a avut o serie de produse cu reduceri mari. Cea mai mare bătaie a fost pe câteva electrocasnice mici, care aveau preţul fix de 25 de lei. Angajaţii abia făceau faţă să reumple rafturile care se goleau instant. Însă, au fost oferte şi la alte electrocasnice, iar foarte mulţi oameni ieşeau din magazin cu cărucioarele pline de astfel de produse.

Olguţa Vasilescu, vedeta inaugurării mall-ului

La inaugurarea mall-ului a fost prezentă şi Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, care a lăudat investiţia şi s-a bucurat de diverse produse de la mai multe magazine. Olguţa Vasilescu a fost vedeta turului inaugural şi a schimbat informaţii cu managerii magazinelor vizitate, dar şi cu reprezentanţii centrului comercial.

„Mulţumesc pentru această investiţie pe care aţi ales să o faceţi în Craiova. Este al doilea cel mai mare mall din România, după capitală, pe care Promenada îl construieşte în ţara noastră. Acest lucru nu poate decât să ne bucure. Ce înseamnă pentru noi Promenada Mall? Înseamnă, în primul rând, 1.400 de locuri de muncă. Înseamnă un bulevard nou, pe care l-am primit cadou şi care a costat câteva milioane de euro. Mai înseamnă un traseu nou de autobuz, care înainte nu putea să existe fără acest bulevard. Mai înseamnă 40 de branduri noi pentru Craiova, opt branduri noi pentru România, care se regăsesc doar la Craiova. De asemenea, înseamnă creşterea atractivităţii oraşului, dezvoltarea acestei zone care acum câţiva ani era doar o mlaştină. Aş vrea să le urez mult succes comercianţilor de aici!“, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Directorul de dezvoltare: „V-am deranjat, am făcut zgomot, am făcut praf, ne cerem scuze!“

Andrei Radu, directorul de dezvoltare al NEPI Rockcastle a povestit despre provocarea pe care a presupus-o întreaga construcţie, dar a ţinut să îşi ceară scuze craiovenilor pentru disconfortul creat de activitatea din şantier. „Toată lumea vă povesteşte azi despre prezent, eu o să vă spun despre trecut. Pe partea de dezvoltare, proiectul Promenada s-a încheiat. A fost o mlaştină aici. Ne-am apucat în urmă cu doi ani să o asanăm, să o curăţăm, să o umplem şi să transformăm terenul într-unul construibil.

Am construit un bulevard cu patru benzi şi un parc comercial, de aproape 100.000 de mp construiţi. Au fost doi ani în care am fost aici, printre dumneavoastră. În perioada de vârf au fost chiar şi 2.000 de oameni care au lucrat aici. V-am deranjat, am făcut zgomot, am făcut praf, camioanele v-au deranjat în trafic. Ne pare rău, ne cerem scuze, dar sper din toată inima să fi meritat“, a spus Andrei Radu.

Terasă în aer liber pentru apusuri spectaculoase

Marius Barbu, Director Asset Management – NEPI Rockcastle, a spus că Promenada este locul care îţi oferă o experienţă completă de relaxare şi cumpărături. „Deschidem astăzi, pentru craioveni, un proiect impresionant. Am încercat să aducem, pe cât posibil, cele mai bune magazine şi ele mai bune oferte comerciale pentru publicul craiovean. Noi credem că am şi reuşit. Sunt peste 140 de magazine care se deschis în această zi (n.r. 5 octombrie), mule dintre ele fiind în premieră pentru Craiova. În premieră pentru România este magazinul Lefties, din grupul Inditex, primul din Europa în afara Spaniei. Acesta are o suprafaţă de 4.000 de mp. Avem şi primul hipermarket Carrefour.

Avem şi multe restaurate, iar mare parte sunt operate de operatori locali, ceea ce ne bucură foarte mult. Încercăm, în fiecare proiect al nostru să aducem şi aport local. Pentru noi este mai mult decât un centru comercial. Este un spaţiu în care îţi poţi petrece timpul liber. Mall-ul are o terasă în aer liber, are o zonă de restaurante foarte drăguţă, cea mai frumoasă pe care am făcut-o noi până acum. Mai mult, cele mai frumoase apusuri din Craiova se văd de pe terasa Promenada“, a spus Marius Barbu, Director Asset Management – NEPI Rockcastle. La inaugurare a fost prezent şi Julien Munch, CEO Carrefour Romania, care a spus că hipermarketul mizează foarte mult pe produse româneşti.

În incinta Promenada Mall sunt peste 20 de magazine în premieră. Printre acestea, Lefties, iSTYLE, Peek & Cloppenburg, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Under Armour, Modivo, Mohito, Obsentum și Carrefour. De asemenea, cele mai noi concepte de magazine Zara, Bershka, Pull&Bear și Stradivarius. Centrul comercial are o parcare cu peste 2.100 de locuri și restaurante de tip drive-through, precum KFC.

Citeşte şi: Avioane Craiova, două achiziţii de peste 1 milion de euro. Modernizarea celor zece IAR-uri, în aer

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS