22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova va demola şi construcţiile ilegale care sunt executate silit

Primăria Craiova va demola şi construcţiile ilegale care sunt executate silit

Primăria Craiova umblă la Regulamentul de demolare sau desfiinţare a construcților executate ilegal pe terenuri ce aparțin primăriei. Craiova are un astfel de regulament din anul 2013. Conform acestuia, primăria se ocupă de demolarea sau desfiinţarea construcţiilor executate ilegal pe terenuri ce aparţin domeniului public sau privat al municipiului Craiova.

Acum, administraţia locală s-a trezit că „există hotărâri judecătorești definitive având ca obiect desfințarea construcțiilor realizate fără autorizație de construire pe terenuri proprietate privată prin care instanța de judecată a dispus autorizarea primarului să desfințeze construcția edificată fără autorizația de construire pe cheltuiala pârâtului în situația în care pârâtul nu își va îndeplini obigațiile în termenul stabilit de instanță”. Totodat, executorii judecătorești care pun în executare titlurile executorii solicită primarului să pună la dispoziția acestora logistica și sumele de bani necesare pentru punerea în executare a titlurilor executorii. Administraţia locală este în imposibilitatea de a aduce la îndeplinire solicitarea expresă a executorilor judecătorești și ca atare există riscul perimării cererilor de excutare. Din această cauză se impune modificarea Regulamentului de desfașurare a activității de demolare sau desfințare a construcților executate ilegal pe terenuri ce aparțin domeniului public şi privat al Municipiului Craiova.

Primăria schimbă regulamentul

Drept urmare, primăria schimbă regulamentul şi introduce în cuprinsul noilor reglementări o nouă sintagmă:

„Demolarea /desfiinţarea a construcţiilor executate ilegal pe terenuri ce aparţin domeniului public /privat al municipiului Craiova precum și demolările provenite din titluri executorii prin care solicită Primarului Municipiului Craiova, prin împuternicit Șeful Poliției Locale a Municipiului Craiova, să pună la dispoziția acestora logistica și sumele de bani necesare pentru punerea în executare a titlurilor executorii”.
Conform Regulamentului modificat, titlul executoriu reprezintă: „hotarârile executorii prevăzute la art.633 și următoarele din Codul de procedură civilă, hotărârile cu executare provizorie, hotărârile definitive, precum și orice alte hotărâri sau înscrisuri care potrivit legii pot fi puse în executare”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS