16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPolițiștii olteni au dat amenzi de peste 110.000 de lei, în doar 48 de ore

Polițiștii olteni au dat amenzi de peste 110.000 de lei, în doar 48 de ore

Polițiștii olteni au dat amenzi de peste 110.000 de lei, doar în acest final de săptămână. „În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică,  prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice.În cadrul activităţilor desfăşurate au fost aplicate 426 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 113.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 19 permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat și 7 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice“, a transmis IPJ Olt.

La volanul unei mașini neînmatriculate, fără permis de conducere

În această perioadă, la data de 24 septembrie, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Merilor, din comuna Iancu Jianu, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar autoturismul era neînmatriculat.

Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

A condus beat

De asemenea, în noaptea de 24/25 septembrie, în jurul orei 03:00, polițiștii Poliției Orașului Corabia au depistat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Vădăstrița, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS