11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a stabilit constructorul care va reabilita pasajul Electroputere

S-a stabilit constructorul care va reabilita pasajul Electroputere

Primăria Craiova a stabilit constructorul care va reabilita pasajul Electroputere. Podul peste bulevardul Decebal are nevoie de lucrări atât la infrastructură, cât și la suprastructură, conform unei expertize făcute în urmă cu trei ani. Suma necesară investiţiei depăşeşte un milion de euro, dar banii nu au fost prinşi niciodată în bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului în tot acest timp.

Obiectivul a fost însă mutat pe lista de investiţii cu bani de la bugetul de stat, prin Programul Național „Anghel Saligny“, aşa că primăria a putut demara licitaţia pentru lucrări. Acum are şi constructorul, unul cu care este familiarizată. La licitaţia lansată în 27 iunie, cu termen de depunere a ofertelor data de 25 iulie, s-a prezentat o singură firmă: Domarcons SRL. Societatea de construcţii din Craiova care se ocupă, printre altele, şi de repararea şi întreţinerea străzilor din municipiu (acord cadru pe patru ani semnat în 2019), va reabilita acum şi pasajul Electroputere. Oferta Domarcons a fost selectată drept câştigătoare în data de 13 septembrie, iar cel mai probabil zilele viitoare va fi semnat şi contractul (trebuie să treacă termenul de 10 zile pentru eventuale contestaţii).

Ce lucrări a mai avut constructorul care va reabilita pasajul Electroputere

Reabilitarea pasajului ar costa 6.190.150 lei cu TVA, din care 5.485.346 lei partea de construcții şi montaj, conform ultimului deviz general. Din cei 6.190.150 lei, Primăria Craiova va primi de la Ministerul Dezvoltării suma de 6.129.406 lei. Lucrările au fost estimate la valoarea de 4.609.534,28 lei (fără TVA), adică 5.485.346 lei cu TVA (1.108.150 euro).

Domarcons SRL a finalizat, în urmă cu un an, reabilitarea podului de peste triaj din zona Consul, care a costat bugetul local 1,5 milioane de euro. Firma din Bănie a reabilitat şi consolidat şi podul de la Malu Mare, situat pe DN 55 Craiova – Bechet, o lucrare executată în câteva luni. În prezent, Domarcons lucrează şi la reabilitarea podului peste Jiu de la intrarea în comuna Bucovăț, ca parte a proiectului de modernizare a DJ 552 Craiova – Cetate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS