10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) În sfârşit! Se toarnă asfalt pe DJ 552, la Terpeziţa

(GALERIE FOTO) În sfârşit! Se toarnă asfalt pe DJ 552, la Terpeziţa

Se toarnă asfalt pe DJ 552, la Terpeziţa. După mai bine de un an de când au început lucrările de decopertare a drumului judeţean (DJ) 552 Craiova – Cetate a ajuns asfaltul şi în intravilanul comunei Terpeziţa. Drumul de 67 km se află în plin proces de modernizare, însă lucrările demarate în 2020 s-au derulat în ritm diferit.

În urmă cu două săptămâni, GdS prezenta stadiul lucrărilor de pe DJ 552. Pe primul tronson, de la Craiova la Terpeziţa, constructorii s-au mişcat mai greu, o porţiune de drum zăcând decopertată de aproape un an, spre nemulţumirea localnicilor şi disperarea şoferilor (intravilanul comunei Terpeziţa). În schimb, pe tronsonul II Râpa Roşie – Cetate constructorul a mers ceas, lucrând încă de atunci la turnarea stratului de uzură.

„Pe primul tronson al drumului, între Craiova și Râpa Roșie, există zone în care nu s-a respectat graficul de execuție, astfel că sunt întârzieri ce provoacă disconfortul localnicilor. În acest sens, le-am solicitat reprezentanților constructorilor să ia măsuri pentru suplimentarea forței de muncă pe șantiere și pentru creșterea ritmului de execuție. Am primit asigurări că zonele neasfaltate din Lazu și Terpezița vor fi amenajate în cel mai scurt timp posibil“, anunţa atunci şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile.

Se toarnă asfalt pe DJ 552, la Terpeziţa. Când vor fi gata cei doi kilometri de drum

Într-un final, constructorul s-a trezit din letargie şi a demarat asfaltarea zonei Terpeziţa, singura unde nu fusese turnat nici măcar primul strat de asfalt. „Se asfaltează în comuna Terpeziţa, pe drumul judeţean 552 Craiova – Cetate. Constructorul s-a mobilizat şi toarnă primul strat de asfalt în intravilanul localităţii. Sectorul cuprins între kilometrii 25 și 27 va fi finalizat până săptămâna viitoare, cu excepția podului peste râul Terpezița. În acest fel, se va încheia disconfortul creat de lunga perioadă în care drumul a fost decopertat, iar traficul s-a desfășurat cu dificultate“, a anunţat vineri, pe Facebook, preşedintele CJ Dolj.

La primul tronson al DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Vârtop – Caraula – Cetate, cu o lungime de 27,7 km, lucrează asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA (contract de circa 97 de milioane de lei, fără TVA). Tronsonul I pleacă de la Mofleni și ține până la Terpezița. În lucrări intră şi partea de consolidare şi reabilitare a podului peste Jiu, la Bucovăţ. La Terpeziţa a lucrat firma Erpia SA.

Lucrările de modernizare a tronsonului II Râpa Roşie – Cetate (39,8 km) sunt executate de Strade Bauunternehmung SRL, din Craiova. Aici contractul a avut o valoare de 99,3 milioane lei. Lucrările la tronsonul II se află pe ultima sută de metri şi vor fi gata înaintea celor de la primul tronson al DJ 552 Craiova – Cetate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS