12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi Prefectura Dolj va intra în reabilitare. Banii ar veni prin PNRR

Şi Prefectura Dolj va intra în reabilitare. Banii ar veni prin PNRR

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Prefectura Dolj şi Consiliul Judeţean Dolj va intra în reabilitare. Proiectul privind consolidarea şi modernizarea Palatului Administrativ al judeţului Dolj ar urma să obţină finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), după cum a anunţat PNL Dolj. 

„Clădirea emblematică a Prefecturii Dolj îşi va recăpăta strălucirea! Vineri, 1.04.2022, a fost depus proiectul pentru obiectivul de investiţii «Consolidarea, reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a clădirii Palatului Administrativ al judeţului Dolj», în valoare maximă eligibilă de 7.075.380 euro (34.829.973,26 lei), conform apelului de proiecte PNRR/2022/C5/B.1.1-Valul Renovării.

Este un pas uriaş reuşit de subprefectul Nicuşor Roşca (fost prefect de Dolj din partea PNL până în ianuarie 2022 – n.r.) şi iată că toate demersurile întreprinse anul trecut de acesta s-au concretizat într-o reuşită istorică pentru Craiova. Astfel, expertiza tehnică, studiile topografice, studiul geo şi auditul energetic au fost finalizate în termen util pentru depunerea acestui proiect finanțat prin PNRR. Nu s-ar fi putut realiza acest lucru fără mobilizarea personalului Prefecturii Dolj“, este anunţul postat pe Facebook de organizaţia PNL Dolj.

Palatul Administrativ al Craiovei este o clădire-simbol, cu valoare istorică desăvârşită, iar restaurarea sa va reda orașului o bijuterie arhitecturală, așa cum era odinioară. Palatul a fost ridicat între anii 1907-1913 de către arhitectul Petre Antonescu. Potrivit PNL Dolj, fondurile disponibile pentru această măsură au fost epuizate în două ore de la deschiderea sesiunii de depunere (1 aprilie), iar în total au fost depuse 178 de cereri. Printre acestea se numără şi cele două proiecte depuse de Consiliul Judeţean Dolj privind reabilitarea clădirii în care funcționează Clinica de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal Filantropia și Centrul maternal „Sf. Ecaterina” şi a sediului Poliţiei Segarcea. Ele au o valoare cumulată de 7 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS