20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCompania aeriană Ryanair revine pe Aeroportul din Craiova cu noi destinaţii

Compania aeriană Ryanair revine pe Aeroportul din Craiova cu noi destinaţii

Conform unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului consilierilor judeţeni în această săptămână, Consiliul Judeţean Dolj va acorda un ajutor de minimis individual pentru compania aeriană Ryanair. Compania va primi un ajutor de minimis individual care „se derulează în perioada de valabilitate 2022 – 2023, în limita bugetului alocat de 100.000 euro, respectiv 50.000 euro/an”, se arată în proiect. În urma primirii acestui ajutor, compania aeriană Ryanair va opera trei rute noi pe Aeroportul Internațional Craiova.
Acordarea acestui ajutor va duce la reluarea zborurilor respectivei companii aeriene pe Aeroportul din Craiova, dar şi la creşterea traficului, numărului de destinații la Aeroportul Internaţional Craiova şi a promovării turistice a județului Dolj în anii următori.
„În cazul deschiderii unor rute externe care nu sunt operate în acest moment, numărul pasagerilor va creşte şi prin preluarea acestora de pe alte aeroporturi”, se spune în proiectul de hotărâre.

Aeroportul Internaţional Craiova


„Destinaţiile pe care le-au anunţat cei de la Ryanair au fost Germania, Irlanda şi Spania. Despre destinaţii, acestea vor fi anunţate la momentul potrivit, ele nu sunt stabilite decât în proporţie de 90%. Cât despre data începerii zborurilor este o chestiune tehnică. Actualizările de trasee se fac în luna martie, compania va depune documentaţiile, iar zborurile încep în a doua parte a anului 2022, poate fi iulie, august sau septembrie. Ryanair-ul a mai operta pe Aeroportul din Craiova spre Valencia”, a declarat vicepreşedintele CJ Dolj, Mihail Neaţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS