13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSemafoarele de la Universitate, un coşmar. Primăria schimbă timpii de semaforizare

Semafoarele de la Universitate, un coşmar. Primăria schimbă timpii de semaforizare

Traficul din zona intersecţiei Calea Bucureşti cu Bulevardul Carol I este un coşmar în multe momente ale zilei. Semafoarele nu par să ajute foarte mult, chiar dacă acestea ar trebui să fluidizeze traficul. Dispozitivele din această zonă funcţionează în sistem de management de trafic, după cum spune Primăria Craiova, dar se pare că nu mai fac faţă aglomeraţiei.

Cea mai mare problemă a acestei intersecţii o reprezintă semafoarele de la ieşirea din pasajul subteran şi de pe Bulevardul Carol, la intersecţia cu Calea Bucureşti. Tuturor şoferilor care ajung în faţa acestor semafor le ies peri albi până să ajungă cu maşina pe Calea Bucureşti. Când vii cu autoturismul din pasajul subteran, fie că virezi stânga spre pasajul suprateran, fie că mergi în faţă, spre Bulevardul Carol, timpii pentru culoarea verde de la semafor sunt extrem de mici.

La fel şi din sensul opus, dinspre Bulevardul Carol I. Când apare culoarea verde la aceste semafoare, apucă să treacă doar câteva maşini. Asta în condiţii în care circulaţia în această zonă este foarte mare. Din această cauză, foarte multe maşini petrec destul de mult timp în pasajul subteran, care devine arhiplin. De asemenea, intersecţia Străzii A.I Cuza cu Bulevardul Carol se blochează mereu pentru că şoferii îşi pierd răbdarea. În acelaşi timp, pe Bulevardul Carol I traficul este infernal.

„Se fac cozi de aproape 500 de metri pe Carol I“

Un cititor al GdS ne-a sesizat problema legată de timpii foarte mici ai acestor semafoare. „Din cauza timpilor scurți de verde, se fac cozi de aproape 500 de metri pe Carol I. Sus la Universitate se blochează intersecția cu mașinile care nu apucă să treacă în jos spre Calea București. În schimb, cine circulă pe Calea București are timpi de verde exagerat de lungi. Câteodată încă este verde, dar nu mai sunt mașini să treacă intersecția. Iar cei de pe direcția Gară-Centru așteaptă ca proștii pe o singură bandă de mers“, a spus craioveanul.

Primăria modifică timpii de semforizare

Gazeta de Sud a întrebat Primăria Craiova despre această situaţie. În urma solicitării, municipalitatea a spus că modifică timpii de semaforizare ai dispozitivelor de semnalizare de la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea București.

„Întrucât traficul rutier pe Calea București a crescut în mod semnificativ în ultima perioadă, iar timpii semafoarelor nu mai erau corelați realității din teren, Primăria Craiova a propus spre avizare Poliției Rutiere un nou program de funcționare a sistemelor de semaforizare din intersecția Calea București cu Bulevardul Carol I. Urmare obținerii avizului, acest program de funcționare a instalației de semaforizare va intra în probe începând de marți, 19 octombrie, orele 20.00. Solicităm conducătorilor auto care tranzitează interesecția respectivă să circule cu atenție, conformându-se reglementărilor de dirijare a traficului instituite prin funcționarea semafoarelor și, de asemenea, pentru buna funcționare a sistemului, să evite staționarea / parcarea autovehiculelor pe partea carosabilă“, au precizat reprezentanţii primăriei.

Citeşte şi: Un şofer din Olt a demonstrat în instanţă că radarul se poate înşela

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS