29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea se pregăteşte de iarnă, cumpără sare

Salubritatea se pregăteşte de iarnă, cumpără sare

Mai multe mii de tone de sare vor reface stocurile de la Salubritate, firma Primăriei Craiova care se va ocupa în sezonul rece de deszăpezirea oraşului. Stocurile vor fi refăcute prin achiziţie directă. Acestea vor completa stocul rămas din iarna trecută, de 723,65 tone de sare industrială și 9.375 kilograme de clorură de calciu.

Firma de salubritate a Primăriei a demarat procedura de achiziție, în baza unui acord cadru,a cantităţii de sare necesară pentru sezonul rece.
Recent, Salubritatea a lansat procedura de achiziţionare a mai multor loturi de sare, între 1.000 şi 6.000 de tone. Valoarea totală estimată a contractului este între 330.000 de lei şi 1.980.000 de lei.

Stoc de sare/foto arhiva GdS

Se doreşte achiziţia în baza unui acord cadru de:sare industrială pentru deszapezire, minim 1.000 de tone şi maxim 6.000 de tone, pe parcursul a 12 luni, în perioada de iarnă.

Cel mai mic contract subsecvent se va încheia pentru furnizarea a 200 de tone de sare. Cel mai mare contract subsecvent va fi de 1.000 de tone. Acestea se vor derula ori de cate ori este nevoie. Finanţarea achiziţiei se realizeaza iniţial cu surse proprii, dupa care cheltuiala va fi recuperata de la bugetul local. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 6 zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 10.11 2021.

Deszăpezire

Tot în anunţul de achiziţie se precizează că:


„Salubritatea doreşte achiziţia în baza unui acord cadru, derulat pe parcursul a 12 luni de: sare industrială pentru deszăpezire minim 1.000 de tone şi maxim 6.000 de tone Cel mai mic contract subsecvent se va încheia pentru furnizarea a 200 de tone de sare, în valoare de maxim 66.000 de lei, iar cel mai mare contract subsecvent de 1.000 tone în valoare de 330.000 de lei”.
Teoretic cu această cantitate de sare, Salubritatea ar urma să acopere perioada 15 noiembrie 2021- 31 martie 2022.

Alte pregătiri de iarnă, Salubritatea închiriază utilaje cu 2,8 milioane de lei

Tot la capitolul pregătiri pentru iarnă, Salubritatea caută să închirieze utilaje, fiindcă cele 52 pe care le deţine nu-i sunt suficiente. În acest sens, operatorul a demarat procedura de licitaţie publică pentru completarea parcului auto, necesar acestei ierni.
Licitaţia de închiriere vehicule industriale şi camioane cu şofer, care să presteze servicii specifice de deszapezire a fost publicată în sistemul electronic în data de 21.09.2021.

Societatea primăriei pune la bătaie cel mult 2.858.100 de lei. Pentru completarea parcului auto necesar desfășurării activităţii de deszăpezire, ca în fiecare an,Salubritatea închiriază utilaje cu şofer, minim 32 și maxim 51de utilaje.

Primăria Craiova i-a cumpărat Salubrităţii „tun” pentr ţânţari

Şi cum iarna, nu-i ca vara, Salubritatea a fost înzestrată de Primăria Craiova cu „un tun” pentru ţânţari. Acesta este un dispozitiv nou folosit pentru pulverizarea insecticidelor pe domeniul public. Recent a intrat în dotarea operatorului. Generatorul de ceață caldă a fost cumpărat de Primaria Municipiului Craiova şi pulverizează până la 80 de litri de soluție de insecticid pe oră și a fost deja inclus în lista bunurilor pe care Salubritatea le-a primit în concesiune de la autoritatea publică locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS