6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea returnează primăriei locaţia de pe strada Fluturi ca să o asfalteze

Salubritatea returnează primăriei locaţia de pe strada Fluturi ca să o asfalteze

Fostul operator de salubritate al oraşului Craiova, SC Salubritatea SRL îi propune primăriei Craiova să-i înapoieze o parte din locaţia de pe strada Fluturi.

Spaţiul i-a fost dat operatorului în concesiune în anul 2011. Acesta a fost folosit ca loc de depozitare a materialelor antiderapante, ca spaţiu de garare a utilajelor de salubritate şi dispecerat. În timp, pavimentul acestui teren s-a degradat, producând disconfort atât operatorului, cât şi localnicilor din zonă. Drept urmare, Salubritatea îi pune în braţe primăriei Craiova locaţia cu pricina ca să o asfalteze, mai ales că aceasta aparţine domeniului public.

„Prin adresa înregistrată la Primăria Municipiului Craiova, SC Salubritate SRL propune preluarea din folosinţa societăţii a unei părţi în suprafaţă de 9000 mp din terenul transmis în concesiune. SC Salubritate îşi motivează solicitarea menţionând faptul că pavimentul acestui teren este într-o stare de degradare avansată datorată traficul intens de maşini şi utilaje de tonaj mare ale societăţii. Acest lucru produce disconfort datorat prafului care apare şi care a fost sesizat de vecinii alăturaţi terenului cât şi de Garda de Mediu, care a pus în vedere remedierea acestei situaţii. SC Salubritate nu dispune de resurse financiare pentru a asfalta această suprafaţă, fiind necesară preluarea din concesiune a terenului în vederea efectuării lucrărilor de asfaltare de către proprietar”, se arată în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre a CL Craiova.


Primăria Craiova trebuie să preia acest teren de pe strada Fluturi pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare.

Salubritatea deranjea vecinii de pe strada Fluturi

Sediul de pe strada Fluturi

Localnicii de pe strada Fluturi, mai ales cei care stau „gard în gard“ cu locul unde sunt parcate, după program, autoutilitarele de gunoi, s-au plâns ani la rând de starea deplorabilă în care se găseşte această locaţie.

Cei mai mulţi spuneau că nu mai suportă mirosul greu care emană de la Punctul de lucru al Salubrității de la nr. 49A. Cetăţenii au făcut sesizări către autorităţile locale şi Garda de Mediu, dar fără rezultat.

Dispeceratul de pe strada Fluturi

Dispecerat

Tot pe strada Fluturi, Salubritatea şi-a construit în 2019 un dispecerat nou. Aici se întruneşte comandamentul de iarnă, responsabil cu deszăpezirea oraşului. De la acest sediu este coordonată deszăpezirea tuturor celor 823 de străzi din oraş. Clădirea a costat SC Salubritate Craiova SRL 923.550 de lei, cu TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS