12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) Veste bună pentru șoferi. Gata cu restricțiile pe podul de la Malu Mare!

(GALERIE FOTO) Veste bună pentru șoferi. Gata cu restricțiile pe podul de la Malu Mare!

Veste bună pentru șoferii care circulă pe Drumul Național (DN) 55 Craiova – Bechet. Podul de la kilometrul 11, de pe raza comunei Malu Mare, a fost în sfârșit reabilitat și consolidat. Pe pod se va putea circula de acum fără restricții, după mai bine de cinci ani de chin pentru șoferi.

Semaforul care a dirijat circulația pe podul de la Malu Mare din august 2016 a dispărut, iar de acum se circulă pe ambele sensuri. A fost însă nevoie de rezilierea contractului cu firma care a lucrat la reabilitarea DN 55 și licitarea separată a lucrărilor de consolidare a podului peste Valea Ilenei, pentru ca pe acest drum să se circule fără restricții.

Reabilitarea și consolidarea podului de la Malu Mare trebuia să se facă în cadrul contractului încheiat încă din anul 2013 de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu firma italiană SECOL, care a avut ca obiectiv „Consolidare şi amenajare scurgere ape DN 55 km 4+400 – km 71+100“.

Italienii au lucrat la modernizarea drumului Craiova – Bechet, dar nu şi la podul de la kilometrul 11. Podul trebuia să fie gata în septembrie 2017, potrivit contractului inițial, dar a fost lăsat de izbeliște.

Veste bună pentru șoferi. Se circulă normal pe podul de la Malu Mare, după cinci ani

Astfel, CNAIR a demarat, în martie 2021, procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare a podului de la Malu Mare. La licitaţia pentru restul de 73% din lucrări nu s-a prezentat decât o singură firmă, Domarcons SRL, din Craiova. Suficient însă pentru ca lucrările să fie contractate și să și demareze. Contractul a avut o valoare de 1.038.948,88 lei fără TVA, iar constructorul a primit patru luni pentru finalizarea reabilitării podului de la Malu Mare.

Lucrările au demarat în luna iunie și au fost gata mai devreme decât termenul din contract. „Mai avem de lucru la parapet, mai sunt rosturile, dar, ceea ce este cel mai important, pe podul de la Malu Mare se poate circula de acum normal. Am turnat stratul de asfalt pe ambele sensuri. Cred că asta îi interesează cel mai mult pe șoferi, după ce au îndurat acele restricții mai bine de cinci ani. Am finalizat lucrările chiar mai devreme decât era prevăzut“, a precizat, pentru GdS, un reprezentant al firmei de construcții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS