6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClădirea Palace intră în reabilitare. Traficul pe A.I. Cuza, restricţionat până la Crăciun

Clădirea Palace intră în reabilitare. Traficul pe A.I. Cuza, restricţionat până la Crăciun

De astăzi vor demara şi lucrările de reabilitare a clădirii Palace, cel de-al doilea imobil în care îşi desfăşura activitatea Primăria Craiova. Reabilitarea va aduce însă o serie de restricţii de circulaţie în zonă, care vor dura până aproape de Crăciun. Ele vor intra în vigoare începând cu ora 20.00.

Avizul Poliţiei Rutiere pentru restricţionarea traficului a fost dat până la data de 15 decembrie. „Primăria municipiului Craiova anunţă că, începând cu data de 04.08.2021, ora 20.00, vor fi demarate lucrările pentru marcajele rutiere și semaforizare necesare amenajării de șantier din jurul obiectivului «Amenajare clădire Palace, strada A.I. Cuza, nr. 1». Astfel, traficul rutier cât şi cel pietonal din această zonă urmează să fie parțial restricționat până în data de 15.12.2021“, este anunţul făcut, ieri, de primărie.

Sediul central al Primăriei Craiova, de pe A.I. Cuza nr. 7, a intrat în reabilitare în primăvară, valoarea lucrărilor depăşind 11 milioane de euro. Acum va intra în reabilitare şi clădirea Palace. Şi aici vorbim de o investiţie costisitoare, de peste 9 milioane de euro (inclusiv TVA). La această sumă s-a ajuns după actualizarea proiectului tehnic al clădirii Palace, când valoarea a crescut de la 5.038.646 euro (fără TVA) la 8.003.203 euro (fără TVA). Banii provin dintr-un împrumut contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Primăria a luat 15 milioane de euro în decembrie 2018 (luna semnării contractului) şi a suplimentat apoi împrumutul cu alte 9,2 milioane de euro.

Ce restricții de circulație intră de astăzi în vigoare pentru reabilitarea clădirii Palace

Primăria Craiova a anunţat şi ce restricții de circulație intră de astăzi în vigoare. Astfel, traficul rutier pe str. A.I. Cuza, în zona clădirii Palace, va suferi o îngustare a părții destinate circulației rutiere, deoarece organizarea de șantier pentru executarea lucrărilor va ocupa în întregime trotuarul din dreptul clădirii și banda 1 de circulație auto. Din acest motiv, banda destinată circulației rutiere, pe sensul dinspre Universitate către Colegiul National „Carol I“, va fi deviată spre mijlocul părții carosabile și va fi semnalizată corespunzător. De asemenea, circulația rutieră pe sensul dinspre Colegiul „Carol I“ către Universitate se va desfășura pe o singură bandă auto, cu revenire la circulația normală după depășirea zonei de intervenție.

Traficul rutier pe strada Unirii, în zona clădirii Palace, se va desfășura pe o singură bandă auto, întrucât trotuarul aferent clădirii și banda de circulație de lângă imobil vor fi ocupate de organizarea de șantier. Fluxul pietonal pe strada Unirii va fi deviat în zona Muzeului de Artă, în dreptul unei treceri pentru pietoni ce urmează a se înființa și semnaliza corespunzător. Totodată, în zona intersecției străzii A.I. Cuza cu strada Unirii circulația rutieră și pietonală va rămâne dirijată prin semaforizarea existentă. În fine, fluxul pietonal pe strada A.I. Cuza va fi direcționat pe trotuarul opus clădirii, prin devierea acestuia în dreptul trecerii pentru pietoni de la intersecția străzii A.I. Cuza cu strada C. Nicolaescu-Plopşor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS