17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Incendiul de la Porțile de Fier, aproape lichidat. Pompierii rămân în alertă

(VIDEO) Incendiul de la Porțile de Fier, aproape lichidat. Pompierii rămân în alertă

-

Incendiul izbucnit, vineri, în Parcul Natural Porțile de Fier este aproape lichidat. Potrivit ISU Mehedinți, pompierii mehedințeni, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Orșova, au depus eforturi susținute pentru a limita incendiul izbucnit în pădurea de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier.

Chiar dacă nu a fost disponibilă mobilizarea resurselor aeriene pentru a interveni de la înălțime, până la ora 18:00 forțele de intervenție din teren au reușit să lichideze circa 80% din focare. Începând cu ora 19:30, forțele de intervenție s-au retras din dispozitiv, iar la fața locului au rămas, spre supraveghere, lucrători ai Ocolului Silvic Orșova.

În urma recunoașterii efectuate în această dimineață de către pompierii mehedințeni s-a constatat că în zona de manifestare a incendiului nu mai sunt focare aprinse, însă există mai multe materiale incandescente care ar putea iniția noi incendii. Pentru reducerea riscului de reaprindere a incendiului, pompierii mehedințeni vor interveni și astăzi până la lichidarea în totalitate a tuturor cărbunilor nestinși, a mai anunțat ISU Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS