24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu de proporții pe Clisura Dunării

Incendiu de proporții pe Clisura Dunării

Incendiu de vegetaţie pe Clisura Dunării, în Parcul Natural Porţile de Fier. Aproximativ șase hectare de rășinoase au luat foc, iar la intervenție participă și un elicopter al MAI.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, incendiul se manifestă pe aproximativ cinci hectare, iar pentru stingerea acestuia intervin 17 pompieri, dar şi mai mulţi voluntari.

Incendiul a izbucnit la vegetație uscată și litieră într-o pădure de rășinoase

Incendiul a izbucnit la vegetație uscată și litieră într-o pădure de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier, zona Dubova – Tișovița. Din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 5 – 6 hectare, potrivit Digi24.

„În urma executării recunoașterii aeriene efectuate cu elicopterul solicitat în sprijin s-a observat că incendiul se manifestă pe două părți ale versantului în partea superioară a acestuia. Accesul forțelor de intervenție este îngreunat din cauza terenului accidentat, unele focare fiind inaccesibile pedestru.

„Se va solicita intervenția aeriană pentru stingerea tuturor focarelor“

În funcție de evoluția situației și a resurselor disponibile la nivel național, se va solicita intervenția aeriană pentru stingerea tuturor focarelor. Incendiul se manifestă izolat, nefiind pericol de extindere la locuințele cetățenilor. Cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a unui fulger produs în noaptea de 15 spre 16 iulie”, a precizat Raluca Târcă, Purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiova: Doi tineri, reținuți pentru vânzarea de substanțe psihoactive

Doi tineri au fost reținuți pentru vânzarea de substanțe...

ȘTIRI GdS