11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCAO continuă achiziţiile. Alte utilaje, alte milioane de euro cheltuite

CAO continuă achiziţiile. Alte utilaje, alte milioane de euro cheltuite

Compania de Apă Oltenia (CAO) continuă achiziţiile de utilaje cu fonduri europene, în cadrul megaproiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din judeţul Dolj.

Compania a atribuit deja două contracte privind achiziţia de echipamente, în valoare totală de circa 2,4 milioane de euro, iar luna trecută a mai lansat o licitaţie pentru un nou contract: 1,3 milioane de euro pentru alte 18 utilaje, plus un echipament de transport pentru hipoclorit, toate destinate activităţii de întreţinere şi exploatare a infrastructurii de apă şi canalizare din Dolj. Achiziţiile nu se opresc însă aici.

CAO a demarat, ieri, o nouă procedură de achiziţie publică privind procurarea și furnizarea de echipamente. Valoarea estimată a contractului depăşeşte două milioane de euro. Este vorba de un contract privind furnizarea de echipamente operaţionale pentru întreţinerea sistemelor de apă şi canalizare ale Operatorului Regional Compania de Apa Oltenia SA. Achiziţia presupune instalare, punere în funcţiune, instruirea personalului de exploatare al Companiei, asistenţa tehnică pentru întreţinere şi reparaţii în perioada de garanţie. CAO a împărţit achiziţia estimată la 9.934.159 de lei fără TVA în patru loturi, dar dă posibilitatea unui furnizor să depună oferte pentru mai multe loturi. 

CAO continuă achiziţiile. Ce utilaje mai caută Compania de Apă

Concret, societatea vrea să cumpere o instalaţie de foraj orizontal (estimată la valoarea de 5.202.369 de lei fără TVA), un echipament pentru înfigere palplanșe metalice (ciocan vibroînfigător), la pachet cu 60 de metri de palplanşe metalice (achiziţie estimată la 3.547.000 de lei fără TVA), un cap tractor platformă de 50 t (estimat la 950.760 de lei fără TVA) şi zece pompe autoamorsante cu capacitatea de 90 mc/h (achiziţie estimată la valoarea de 234.030 de lei fără TVA). La acest din urmă lot, CAO a mai adăugat un echipament GPS, o nivelă topografică digitală şi un televizor LED. 

Termenul limită de primire a ofertelor este data de 6 august. Furnizorul va avea opt luni la dispoziţie să livreze echipamentele, cu montajul şi punerea în funcţiune incluse, iar garanţia oferită trebuie să fie de minim doi ani. Masterplanul de apă şi apă uzată al judeţului Dolj implementat de Compania de Apă are o valoare totală de 445 de milioane de euro. Până în prezent, CAO a atribuit trei contracte de achiziţie de echipamente, cinci contracte din cele şase scoase la licitaţie pentru extinderea aducţiunii de apă Isvarna – Craiova, fir II, şi 16 contracte de execuție de lucrări privind introducerea reţelei de apă şi canalizare în mai multe localităţi din judeţul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS