15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCAO continuă achizițiile. Mai bagă 1,6 milioane de euro în utilaje

CAO continuă achizițiile. Mai bagă 1,6 milioane de euro în utilaje

CAO continuă achizițiile. E vreme achizițiilor de utilaje la Compania de Apă „Oltenia“ (CAO) SA, societatea controlată de Primăria Craiova care are în derulare Masterplanul de apă și apă uzată al județului Dolj.

Este vorba de megaproiectul de 445,8 milioane de euro – fonduri europene, în urma căruia 22 de localităţi din Dolj, inclusiv Craiova, vor beneficia de apă potabilă şi de canalizare. În proiect este prevăzută și achiziția de utilaje, iar CAO a trecut la acțiune. După cele nouă excavatoare și macaraua de 18 tone solicitate la începutul acestei luni, Compania a mai demarat o procedură de achiziție publică, tot pentru utilaje. De data asta prețul este mai mare, dar și utilajele sunt de altă natură.

Contractul pentru „furnizare de utilaje necesare desfășurării activităților curente, montaj (după caz), punere în funcțiune, instruirea personalului de exploatare al achizitorului, asistență tehnică pentru întreținere și reparații în perioada de garanție“ a fost scos la licitație la începutul săptămânii, iar ofertele se primesc până la data de 5 octombrie.

CAO continuă achizițiile. Ce utilaje cumpără

Ce vrea să cumpere acum Compania de Apă? Două autocurățitoare mici, un autocurățitor mare, un excavator aspirator cu miniexcavator adițional și un autolaborator de inspecție CCTV. Concret, vorbim de acele utilaje de tip Woma folosite pentru curățarea rețelelor de canalizare, de utilaje similare de aspirare și de un utilaj cu cameră care verifică situația rețelelor din subteran și trimite imaginile într-un laborator.

„Toate utilajele pe care le vom achiziționa sunt parte a Masterplanului de 445 de milioane de euro. În prezent, am urcat în sistemul electronic toate licitațiile, iar zilele viitoare vom semna și alte contracte de lucrări. Revenind la utilajele dorite, vorbim de unele performante, cu putere mai mare. Sunt acele Wome care pot aspira de la adâncime nu doar apa, ci și spărtura, amestecul de pietriș cu nisip. Prețul unui autocurățitor mare ajunge pe piață la 400.000 de euro sau chiar 500.000 de euro. De aceea și valoarea estimată a acestei licitații este mare“, a explicat, pentru GdS, directorul general al Companiei de Apă, Alin Șuiu.

CAO continuă achizițiile. Intervenție a Companiei de Apă la o avarie la rețeaua de apă
Intervenție a Companiei de Apă la o avarie la rețeaua de apă din Craiova

Potrivit anunțului postat în sistemul electronic, cele cinci utilaje au o valoare estimată de 7.749.645 de lei, adică peste 1,6 milioane de euro. Termenul maxim de livrare și punere în funcțiune a utilajelor este de opt luni de la semnarea contractului. Garanția minimă oferită trebuie să fie de doi ani. Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preț“. Prețul contează în procent de 80%, iar 20% reprezintă garanția comercială.

CAO mai are o licitație în derulare

Compania de Apă „Oltenia“ a mai demarat recent o procedură de achiziţie publică a unor utilaje. Ele i-ar fi necesare pentru întreţinerea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare pe care le are în administrare. Licitaţia a apărut în sistemul electronic la începutul acestei luni, Compania dorind să cumpere nouă excavatoare şi o macara.

Este vorba de un excavator pe șenile de 120 CP, trei excavatoare pe șenile de 25 CP, cinci excavatoare pe pneuri de 45 CP şi o macara de 18 tone. Valoarea totală estimată a contractului a fost de 3.770.952 de lei (circa 800.000 de euro). Licitația este în derulare, ofertele fiind așteptate până la data de 14 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS