6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCAO îşi ia utilaje de 800.000 de euro

CAO îşi ia utilaje de 800.000 de euro

CAO îşi ia utilaje de 800.000 de euro. Compania de Apă „Oltenia“ (CAO) a demarat procedura de achiziţie publică a unor utilaje care i-ar fi necesare pentru întreţinerea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare pe care le are în administrare.

Licitaţia a apărut vinerea trecută în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Compania dorind să cumpere nouă excavatoare şi o macara. Este vorba de un excavator pe șenile de 120 CP, trei excavatoare pe șenile de 25 CP, cinci excavatoare pe pneuri de 45 CP şi o macara de 18 tone. Valoarea totală estimată a contractului este de 3.770.952 de lei (circa 800.000 de euro), iar ofertele se primesc până la data de 14 septembrie.

Compania de Apă va alegea oferta cu „cel mai bun raport calitate-preţ“, unde componenta financiară contează în proporţie de 80%. Pentru restul de 20% din ofertă va conta perioada de garanţie calculată în luni şi ore de funcţionare pentru excavatoare, în luni şi ore de funcţionare pentru macara şi în luni şi kilometri pentru autoșasiu.

Achiziția echipamentelor mai sus menţionate este prevăzută în Masterplanul de apă şi apă uzată al judeţului Dolj, un megaproiect european demarat anul trecut, în valoare totală de 445 milioane de euro, cu scopul de a îmbunătăți infrastructura de apă și canalizare din Dolj. „Pentru realizarea acestor aspecte trebuie asigurată o dotare corespunzătoare a sectoarelor de exploatare ale operatorului cu echipamente pentru specificul activităţii: pentru execuţie lucrări mecanizate de săpături, excavare, manipulare materiale etc“, se arată în caietul de sarcini întocmit de Compania de Apă.

CAO îşi ia utilaje de 800.000 de euro. Cere garanţie de doi ani şi service autorizat gratuit în această perioadă

Pentru toate echipamentele solicitate, CAO cere o garanţie de minimum doi ani. Livrarea trebuie făcută în maxim opt luni de la semnarea contractului. Fiecare utilaj trebuie să aibă manual de utilizare în limba română (în format tipărit şi în format electronic – CD/DVD), iar furnizorul va fi obligat să ofere service autorizat gratuit în perioada de garanţie. În plus, toate utilajele furnizate trebuie să fie noi, neutilizate, după cum se cere prin caietul de sarcini.

„Prin utilizarea echipamentelor care vor fi achiziţionate se preconizează îmbunătățirea capacității operaționale a Operatorului Regional de servicii de apă și apă uzată din județul Dolj, contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor asigurate pentru clienții pe care îi deservește“, se mai menţionează în document.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS