17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalȘefii CJ vor Spitalul Județean de 75 de milioane de euro

Șefii CJ vor Spitalul Județean de 75 de milioane de euro

Noua clădire a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu ar putea costa peste 75 de milioane de euro.

În acest moment, este în derulare realizarea unui studiu de oportunitate care va stabili care este formula potrivită privind modernizarea unității medicale de la Târgu Jiu. Se are în vedere inclusiv construirea unui spital nou, dar și extinderea actualelor clădiri.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu este unul pavilionar și nu poate beneficia de un proiect comun de reabilitare, ci pe fiecare clădire în parte.

Studiul de oportunitate se va axa în principal pe necesitatea construirii unei clădiri noi lângă Spitalul 700, din strada Progresului. Este vorba de un imobil de 6 etaje.Clădirea va avea la ultimul etaj un heliport.  La parter va fi amenajată o secție de radioterapie pentru bolnavii de cancer. O parte a secțiilor din Spitalul din strada Tudor Vladimirescu vor fi mutate în viitoarea clădire din strada Progresului. 

Încep lucrările de reabilitare termoenegetică 

Potrivit medicului Bogdan Niculescu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, clădirea din strada Tudor Vladimirescu ar putea fi folosită de către o altă instituție, precum DGASPC sau chiar demolată pentru realizarea unei mari parcări.

„Așteptăm finalizarea studiului de oportunitate pentru construirea unui corp nou la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Am avut un proiect mai vechi, dar care avea o amploare mai mare și alte costuri. Acum se merge pe variata unei extinderi cu o clădire nouă legată printr-o pasarelă de corpul vechi. Vom avea toate secțiile importante reunite în același loc. Eu sper ca în 6-7 ani să avem gata acest corp nou de spital și să putem să accesăm și fonduri europene pentru concretizarea proiectului și a investiției”, a declarat Bogdan Niculescu, medic și consilier județean în Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS