17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) Primăria continuă operaţiunea „asfaltul din curtea şcolii“

(GALERIE FOTO) Primăria continuă operaţiunea „asfaltul din curtea şcolii“

Primăria Craiova continuă operaţiunea „asfaltul din curtea şcolii“. După ce a finalizat amenajarea curții interioare și a terenului de sport de la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate, alte două unităţi de învăţământ au făcut cunoştinţă cu asfaltul.

Zilele trecute a fost amenajată şi curtea interioară a Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu“. „Zilnic, lucrăm în mai multe unități școlare din Craiova, fie ca e vorba de amenajarea sălilor de curs, a bazelor sportive sau a curților școlilor. Ne dorim ca în cel mai scurt timp să le aducem pe toate la standarde europene, motiv pentru care accesăm și fonduri UE în acest sens“, a scris pe pagina sa de socializare primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

A urmat la rând Liceul „Traian Vuia“. Şi aici terenul de sport a fost îndreptat și asfaltat, iar aleile interioare ale unității școlare au fost reprofilate, cu trotuare noi și alei bine delimitate, după cum a precizat edilul Craiovei. „Constructorii au realizat și mai multe locuri de parcare, dar și zone de acces până la atelierele auto ale școlii. Ca și în alte unități școlare, activitățile continuă cu amenajarea spațiilor verzi din interiorul școlilor, iar mobilierul bazelor sportive se va monta imediat ce elementele comandate vor fi disponibile“, a mai menţionat Olguţa Vasilescu.

Pe unde se mai derulează operaţiunea „asfaltul din curtea şcolii“

Primăria a asfaltat şi curtea Colegiului Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“. Întreaga curte interioară a fost reabilitată, trotuarele au fost reparate, iar pe aleile de acces și zonele de parcare s-a turnat un covor asfaltic nou. De asemenea, bazele sportive de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” și Școala Nr. 22 „Mircea Eliade” se apropie de finalizare, după cum a mai precizat edilul Craiovei.

„Este vorba de acele terenuri care vor putea fi utilizate de toți craiovenii, nu doar de elevii din școlile respective. Se montează gardurile metalice împrejmuitoare, plasele de protecție și se trasează viitoarele terenuri de sport. Acțiuni în desfășurare sunt și la Liceul «Charles Laugier», Liceul Tehnic Energetic, Liceul Teoretic «Tudor Arghezi», Școala Nr. 33 «Elena Farago», Școala Nr. 34 «Eugeniu Carada» sau la Școala Nr. 39 «Nicolae Bălcescu», acolo unde se toarnă asfalt pe bazele sportive, dar se lucrează și la aleile interioare și la zonele pietonale”, a anunțat, pe Facebook, Lia Olguța Vasilescu.

Asfaltare cu bani din acordul cadru pentru repararea străzilor

Toate aceste lucrări se execută în baza acordului cadru de întreţinere şi reparaţii străzi, alei, trotuare şi parcări în municipiul Craiova, atribuit în martie 2019, pe patru ani, firmelor craiovene Domarcons SRL şi Erpia SA. Valoarea totală a contractului este de 157.139.423 lei, fără TVA.

În bugetul de venituri şi cheltuieli al Craiovei pentru anul 2021 pentru repararea și întreținerea străzilor, aleilor și trotuarelor din Craiova și pentru asfaltarea curților aferente unităților de învățământ a fost prevăzută suma de 40 de milioane de lei. După amenajare, terenurile de sport de la şcoli vor putea fi folosite nu doar de elevi – în timpul orelor, ci şi de copiii din cartier, după terminarea cursurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS