15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAu rămas doar zidurile la una dintre clădirile IML Craiova

Au rămas doar zidurile la una dintre clădirile IML Craiova

Clădirile Institutului de Medicină Legală (IML) din Craiova au intrat de o lună în reabilitare, după ce ani de zile au zăcut în paragină. Constructorul a început în forţă lucrările, iar la una dintre clădiri au rămas doar zidurile.

Contractul de lucrări a fost semnat în data de 1 aprilie, de către președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile. CJ Dolj este instituţia care a asigurat fondurile pentru reabilitarea clădirilor IML de pe strada Vasile Alecsandri, din suma estimată de 500.000 de euro fiind puşi în joc circa 380.000 de euro, în urma adjudecării licitaţiei. Patru firme au participat la licitaţie, contractul „Reparații curente ale clădirilor (Corp C1; C2; C3 și C5) situate în strada Vasile Alecsandri, nr. 20, municipiul Craiova, judeţul Dolj“ fiind atribuit SC Construct Invest Carpaţi SRL, din Craiova, la valoarea de 1.851.701 lei, inclusiv TVA.

Clădirile IML Craiova vor fi reabilitate în mai puţin de un an

Potrivit contractului, durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni. Preşedintele CJ Dolj susţine că lucrările sunt în grafic şi că IML Craiova va beneficia de o clădire modernă chiar mai devreme de un an.

Clădirile Institutului de Medicină Legală din Craiova au intrat de o lună în reabilitare
Clădirile Institutului de Medicină Legală din Craiova au intrat de o lună în reabilitare

„Se lucrează intens la reabilitarea clădirilor Institutului de Medicină Legală din Craiova. La o lună de când am semnat contractul de atribuire a proiectului, lucrările au început deja și avansează conform graficului. Constructorul a început cu decopertarea pereților la unul dintre corpurile clădirii și se ocupă de lucrările de întărire a structurii și ridicare a acoperișului. Aceleași lucrări se vor executa și la celelalte corpuri ale Institutului. Întreaga reabilitare presupune refacerea tencuielilor, repararea acoperișului, înlocuirea instalațiilor sanitare și electrice și schimbarea tuturor elementelor de tâmplărie. În mai puțin de un an vom reuși să predăm o clădire modernă, care va îndeplini toate standardele pentru desfășurarea activităților specifice unui institut de medicină legală“, a scris Cosmin Vasile pe pagina sa de socializare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS