11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalClădirile IML Craiova, reabilitate cu 380.000 de euro

Clădirile IML Craiova, reabilitate cu 380.000 de euro

Clădirile IML Craiova, aflate de ani buni în paragină, vor fi reabilitate cu 380.000 de euro. Contractul de lucrări pentru reabilitarea clădirilor în care funcționează Institutul de Medicină Legală din Craiova a fost semnat, joi, de către președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile.

CJ Dolj a pus în joc pentru acest obiectiv circa 500.000 de euro din bugetul propriu, în urma licitaţiei la care au participat patru firme rezultând o valoare a lucrărilor de 1.851.701 lei cu TVA, adică aproximativ 380.000 de euro. Potrivit contractului, durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

„Inițiativa noastră de a reabilita sediul uneia dintre cele mai importante structuri medicale din Craiova vizează, în primul rând, refacerea celor patru corpuri de clădire în care funcționează IML. Odată finalizată, va oferi echipei de aici condiții moderne și sigure pentru desfășurarea activității curente. Procesul urmărește derularea unor lucrări complexe, de la repararea tuturor instalațiilor electrice, termice și sanitare, până la intervenții absolut necesare la acoperișurile imobilelor și la schimbarea tâmplăriei interioare și exterioare. Desigur, avem în vedere și repararea tencuielilor, precum și refacerea zugrăvelilor. Întreaga investiție se ridică la aproximativ 1,8 milioane de lei, bani proveniți exclusiv din bugetul propriu al administrației județene. În acest fel, vom reda orașului un obiectiv care se transformase într-o ruină”, a spus președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Contractul „Reparații curente ale clădirilor (Corp C1; C2; C3 și C5) situate în strada Vasile Alecsandri, nr. 20, municipiul Craiova, judeţul Dolj“, în valoare totală de 1.851.701 lei, inclusiv TVA, a fost atribuit firmei Construct Invest Carpaţi SRL, din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS