14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBuget de 2,3 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din Baia de Fier

Buget de 2,3 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din Baia de Fier

Au fost alocate fonduri pentru modernizarea drumurilor de interes local din Baia de Fier. Este vizată întreaga rețea de drumuri sătești din comună.

Infrastructura rutieră are nevoie de reabilitare, având în vedere că este o zonă intens circulată. Aici ajung an de ani mii și mii de turiști.

Autoritățile locale au alocat peste 2,39 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii de transport local. Se caută și o firmă care să realizeze asfaltarea drumurilor de interes local. Licitația este programată pe 4 mai.

Comuna Baia de Fier a reușit anul trecut să asfalteze drumurile din stațiunea Rânca. Este vorba de străzile pe care le administrează în zona turistică montană. Din păcate, drumurile din Rânca sunt asfaltate doar pe jumătate, respectiv cele de pe teritoriul administrat de Baia de Fier.

Străzile administrate de Primăria Novaci încă așteaptă să fie modernizate. Există un proiect în acest sens, dar nu a putut fi implementat simultan cu proiectul Primăriei Baia de Fier.

Parc de agrement de 5 milioane de euro

Este de amintit și că Baia de Fier demarează în perioada următoare proiectul de modernizare a infrastructurii de turism.

Baia de Fier este o stațiune turistică de interes local și și-a propus să profite de acest statut pentru a atrage fonduri nerambursabile, în vederea dezvolătrii infrastructurii de turism. În acest sens a fost atrasă o finanțare de 5 milioane de euro de la Uniunea Europeană.

În momentul de față a fost demarată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, precum și de execuție a lucrărilor la obiectivul de investiții: „Dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în stațiunea Baia de Fier”.

Fondurile au fost obținute încă din anul 2019, iar cu ajutorul finanțării europene va fi construit un parc de agrement de mari dimensiuni. Acesta va fi unic în Oltenia. Vor fi construite 7,5 km de piste de ciclism, 7,5 km de alei pietonale și un parc cu un concept unic în regiune, de care se vor bucura atât adulții, cât mai ales tinerii și copiii, fie ei locuitori ai comunei sau turiști.

Proiectul presupune inclusiv o componentă de de promovare și de marketing al serviciilor oferite, precum și implementarea unui calendar de evenimente de anvergură, care să conducă la dezvoltarea turistică și, implicit, economică a Băii de Fier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS