17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandalul cu noua organigramă a Poliției Locale, tranșat la Slatina

Scandalul cu noua organigramă a Poliției Locale, tranșat la Slatina

Procesul pe tema restructurării Poliției Locale Târgu Jiu are programat un prim termen săptămâna viitoare. Dosarul a fost strămutat de la Târgu Jiu la Slatina.

Primul termen a fost stabilit pentru data de 24 martie.

Sindicatul din Poliția Locală a contestat noua organigramă aprobată de Consiliul Local. Principala nemulțumire este legată de transformarea a 38 de posturi de funcționar public în agent de pază. De asemenea, a fost redus și numărul de șefi și au scăzut și salariile, ca urmare a eliminării normei de hrană.

Procesul va lămuri dacă transformarea posturilor de funcționar public în posturi contractuale de agent de pază este una legală și dacă organigrama poate fi implementată la nivelul Poliției locale Târgu Jiu.

Cert este că noua organigramă ar trebui să intre în vigoare din data de 4 mai. De altfel, tot de atunci vor înceta toate contractele de pază încheiate cu firme private de către o serie de direcții din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Paza ar urma să fie asigurată de noii agenți de pază din Poliția Locală.

Va propune o nouă organigramă și va reduce numărul polițiștilor locali

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a precizat că, dacă nu va fi câștigat procesul pentru noua organigramă, se va propune o altă organigramă cu ajutorul căreia să fie restructurată Poliția Locală, în funcție de nevoile actuale ale orașului.

Mai mult decât atât, potrivit legii, care spune că este nevoie de un polițist la o mie de locuitori, la Poliția Locală Târgu Jiu ar fi în plus zeci de angajați, mai declară edilul Marcel Romanescu.

„Sunt în momentul de față 141 de angajați la Poliția Locală Târgu Jiu. Așteptăm rezultatele recensământului populației de anul acesta și de anul viitor. Din estimările noastre, populația municipiului este undeva la 80.000 de locuitori sau sub. Așadar sunt 60 de angajați în plus la Poliția Locală. O să lucrăm pe lege.

Cert este că nu dorim să fie desființată Poliția Locală, dar este nevoie de o restructurare. Dacă prima organigramă va fi respinsă, venim cu alta și tot vor restructura. Consiliul Local a fost deja de acord cu acest lucru și nu numai legat de Poliția Locală, ci de toate direcțiile din primărie.

Economia la bugetul local este de un milion de euro anual. Vrem să asigurăm paza cu agenții de pază de la Poliția Locală și să nu mai cheltuim bani de la bugetul local cu firmele private de pază”, a mai declarat primarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS