12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLicitație pentru încă 9 troleibuze pentru municipiul Târgu Jiu

Licitație pentru încă 9 troleibuze pentru municipiul Târgu Jiu

Ministerul Dezvoltării a lansat a doua licitație pentru a achiziția a nouă troleibuze noi pentru municipiul Târgu Jiu. Este al doilea lot de vehicule de transport cu autonomie sporită achiziționate cu fonduri europene.

Caietul de sarcini prevede achiziția a 9 troleibuze cu autonomie pentru operarea în afara rețelei catenare, cu lungimea de 12 metri, destinate transportului public urban de călători în municipiul Târgu Jiu. Bugetul este de 27 de milioane de lei. Se are în vedere cel mai bun raport calitate preț.

Componenta financiară va conta în procent de 80%. „Troleibuzele vor avea o capacitate de transport de minim 41 călători transportaţi în picioare. Numărul minim de locuri suplimentare pentru călătorii transportaţi în picioare, care va fi punctat este de 1 loc, iar numărul maxim este 20…Troleibuzele vor avea o capacitate de transport de minim 29 persoane pe scaune. Numărul minim de locuri suplimentare pentru călătorii transportaţi pe scaune, care va fi punctat este de 1 loc, iar numărul maxim este 8.

Orice ofertă cu un numar de locuri suplimentare pe scaun mai mare de 8 nu va fi punctată suplimentar. Suplimentarea numărului de locuri de călători în picioare şi/sau pe scaun va fi făcută cu respectarea cerinţelor privind numărul minim total de călători, numărului minim de călători în picioare, numărului minim de călători pe scaune, precum şi cu respectarea valorii minime a pasului scaunelor şi a CEE-ONU R 107.

Ofertele care nu respectă cerințele minime ale caietului de sarcini vor fi declarate neconforme.”, conform anunțului de licitație. Potrivit caietului de scarcini, garanția funcționării troleibuzelor electrice: minim 350.000 km sau minim 5 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare. Vehiculele trebuie livrate în 24 de luni. Ofertele pot fi depuse până pe 19 aprilie.

Primul contract a fost semnat în ianuarie

Este de precizat că municipiul Târgu Jiu va beneficia anul acesta de 11 troleibuze noi, achiziționate într-un prim lot. La jumătatea lunii ianuarie primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a semnat contractul cu firma SOLARIS pentru primele 11 troleibuze achiziționate prin unul din cele două proiecte pe fonduri europene dedicate modernizării transportului în comun.

Anul acesta vor fi primite o mare parte din noile mijloace de transport în comun. Tot anul acesta se speră semnarea contractului și pentru restul de 9 troleibuze. Ulterior, va fi implementat un al treilea proiect care, pe lângă alte 15 mijloace de transport, prevede modernizarea infrastructurii și a bazei TRANSLOC, operatorul de transport în comun din municipiul Târgu Jiu. În final, municipiul Târgu Jiu va beneficia de o bază auto de transport în comun complet nouă, de 35 de mijloace de transport, linii de troleibuz noi și extinse, precum și carosabilul de pe toate traseele modernizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS