21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGropile semnalate de GdS au fost astupate

Gropile semnalate de GdS au fost astupate

Gropile semnalate de Gazeta de Sud în ediția de vineri, 15 ianuarie, au fost plombate chiar în aceeași zi de firma care se ocupă de repararea și întreținerea străzilor din Craiova.

GdS a atenționat șoferii despre pericolul creat de „craterele“ apărute pe unele străzi din Bănie, în special în perioada în care gropile sunt mascate de apă. Cel mai elocvent exemplu era craterul de pe strada Râului, de la intersecția cu strada Morii, care părea aproape imposibil de evitat la felul în care se circulă pe acest drum. Gropi apăruseră și pe strada Corneliu Coposu și la intersecția acesteia cu Ana Ipătescu și în sensul giratoriu de la Fortuna (Craiovița Nouă) și pe alte străzi din municipiu.

Reprezentanții Primăriei Craiova explicau joia trecută, pentru GdS, că se luase deja legătura cu constructorul – Domarcons SRL, care, în lipsa asfaltului la cald, se aprovizionase cu o tonă de mixtură asfaltică stocabilă la rece, strict pentru plombări la temperaturi scăzute, cum se înregistrează în această perioadă. Autoritățile s-au mișcat însă neașteptat de repede, iar firma a astupat vinerea trecută, chiar la prima oră, toate gropile semnalate de GdS. Poate și zecile de comentarii apărute pe rețelele de socializare după articolul publicat de Gazeta de Sud, toate critice la adresa autorităților locale, să fii contat la reacția rapidă a constructorului.

Gropile semnalate de GdS au fost astupate. Plombările vor continua și în perioada următoare

Până și pe strada Râului, unde intervenția era în dubii din cauza faptului că artera era încă în garanție după modernizarea finalizată în iunie 2016, groapa care punea mari probleme șoferilor a fost astupată.

Au fost plombate și gropile de la intersecția străzii Corneliu Coposu cu Ana Ipătescu
Au fost plombate și gropile de la intersecția străzii Corneliu Coposu cu Ana Ipătescu

„Noi aveam în plan toate acele reparații semnalate de dumneavoastră, constructorul se organizase și își făcuse de ceva timp stocul necesar de mixtură stocabilă la rece. A fost nevoie doar de puțină mobilizare din partea constructorului pentru ca gropile respective să fie plombate. Firma care se ocupă de reparații nu se va opri însă aici, mai sunt destule gropi pe străzile din oraș și acțiunea de plombare va continua. Se va intra chiar și pe Calea București, cu toate că nici această stradă nu a ieșit din garanție după reabilitarea cu fonduri europene care s-a făcut în urmă cu aproape cinci ani“, au precizat reprezentanții municipalității.

De repararea și întreținerea străzilor din Craiova se ocupă două firme locale, Domarcons SRL și Erpia SA. Ambele au fost desemnate câștigătoare în martie 2019 la licitația pentru atribuirea megacontractului de 35 de milioane de euro privind repararea şi întreţinerea străzilor, aleilor, trotuarelor şi parcărilor din municipiu (acord-cadru pe patru ani). De lucrări s-a ocupat însă până acum doar Domarcons SRL. Firma craioveană a obținut toate cele șapte contracte subsecvente din acordul cadru de 157.139.423 lei (fără TVA), ultimul fiind atribuit în data de 7 decembrie 2020, pentru suma de 840.336 de lei (fără TVA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS