23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumarii se roagă să nu ningă pentru că nu au destule utilaje

Drumarii se roagă să nu ningă pentru că nu au destule utilaje

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu nu are la dispoziție toate utilajele de deszăpezire necesare. Drumarii se roagă să nu ningă, dat fiind faptul că nu mai beneficiază de utilaje suplimentare în baza unui contract de prestări servicii care ar fi trebuit să fie încheiat la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Au fost probleme la licitația care a fost organizată anul trecut. Se intenționa încheierea unui acord-cadru pe patru ani, însă planul a eșuat și Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a rămas fără contractul pentru deszăpezirea drumurilor pe care le are în administare. Licitația pentru acordul-cadru destinat Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu propunea un buget de 55 de miloane de lei pentru achiziția de servicii de deszăpezire și întreținere pentru 4 ani.

Le lipsesc zeci de utilaje

Vechiul contract asigura Secției de Drumuri Naționale de la Târgu Jiu peste 50 de utilaje de deszăpezire. Erau 10 utilaje mari proprii și peste 40 închiriate în baza contractului de prestări servicii. Astfel, timp de patru ani nu au fost niciun fel de probleme legat de deszăpezirea șoselelor naționale din Gorj. Prefectul de Gorj, Cosin Pistol, a declarat că situația este una îngrijorătoare cu privire la deszăpezirea drumurilor naționale.

„Este o stare de îngrijorare în rândul autorităților. Nu au toate utilajele de care au nevoie ce de la Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Au fost probleme cu licitația și au rămas fără contract. Am verificat și la Drumurile Județene și acolo lucrurile stau foarte bine. Sper să ne ajute și starea vremii și să nu fie nevoie de atât de multe utilaje pentru drumurile naționale”, a declarat prefectul Cosmin Pistol.

În momentul de față, Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu, abia se poate baza pe aproape 30 de utilaje de deszăpezire. Majoritatea provin de la secțiile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova. Lipsesc peste 20 de utilaje de deszăpezire, raportat la situația anilor trecuți. În prezent, vremea îi ajută pe drumari, având în vedere că în partea de sud a județului nu au fost ninsori consistente sau chiar au lipsit. Este de precizat că aproape jumătate din utilajele disponibile la nivelul SDN Târgu Jiu sunt mobilizate în zona turistică Rânca, pe DN 67 C, respectiv 13.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS