7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stradă sub ape

-

O stradă din Craiova este acoperită de ape. Pe zeci de metri buni carosabilul și trotuarele sunt sub apă. Până și mașinile trec cu greu prin balta formată pe strada cu pricina. Aici nu este canalizare și apa provenită de la precipitații inundă la fiecare ploaie carosabilul. 

Culmea, strada Coșuna, căci despre ea este vorba este singura cale de acces către Water Park. Poate, în acest fel craiovenii care vor să ajungă la Water Park (deși acesta este închis) se familiarizează cu “bălăceala” sau fac cale întoarsă.

Stradă din Craiova inundată
Stradă din Craiova inundată

Apa strânsă pe stradă, ajunge până la pragul mașinilor. Acestea trec pe rând pe mijlocul străzii, unde nivelul apei este mai mic. Nici un șofer nu se încumetă să traverseze cei câțiva zeci de metri buni, acoperiți cu apă pe sensul lui de mers, de teamă să nu-și strice mașina. Când vin două mașini din sens opus, unul dintre cei doi conducători auto se opresc acolo unde începe apa și îl lasă pe celălalt să traverseze pe mijlocul străzii, unde apa este mai puțin adâncă.

Stradă sub ape/foto: Maria Cernătescu

Strada a fost asfaltată cu câțiva ani în urmă. La acel moment, pentru că autoritățile se grăbeau să inaugureze Water Parkul, au proiectat strada fără canalizare. Pe strada Coșuna abia în acest an vor fi demarate lucrările pentru canalizarea menajeră. Proiectul nu prevede și canalizare pluvială, ceea ce înseamnă că strada va fi inundată la fiecare ploaie și de acum înainte.

Strada Coșuna, inundată la fiecare ploaie

Pe Aleea 2 Drumul Muntenilor se pescuiește

Strada Coșuna nu este singura stradă inundată în această perioadă. Recent pe site-urile de socializare, un craiovean a postat fotografii cu o altă stradă inundată. Este vorba de Aleea 2 Drumul Ungurenilor, tot o stradă dintr-un cartier mărginaș al Craiovei. Ca să facă haz de necaz, un localnic a ieșit cu undița la pescuit în balta formată în mijlocul străzii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS