14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjul rămâne în scenariul verde

Gorjul rămâne în scenariul verde

Județul Gorj a intrat în cea de-a treia săptămână de când se află în scenariul verde. Incidența cazurilor de coronavirus este de 1,23 de cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Este vorba de un total de 440 de cazuri, dintre care 20 în rândul copiilor la o populație totală de 358.722 de locuitori. În momentul de față, majoritatea celor 70 de localități din județul Gorj se află în scenariul verde. Sunt și 17 comune și orașe în scenariul galben.

Între acestea este încadrat, potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, municipiul Târgu Jiu, cu o incidență de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. Este de amintit că municipiul Târgu Jiu a fost pentru o zi și în scenariul verde, când incidența scăzuse sub 1,5 cazuri. Cert este că numărul de cazuri de coronavirus de la Târgu Jiu influențează clar rata per județ, dat fiind faptul că în municipiul reședință de județ populația raportată depășește 94.000 de locuitori.

Trei localități în scenariul roșu

Din păcate sunt și localități în scenariul roșu. Este vorba de comunele Arcani și Stănești și orașul Țicleni. La Arcani incidența este de 4,36 de cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. La Stănești, incidența comunicată de către Direcția de Sănătate Publică Gorj este de 3,68%.

În orașul Țicleni sunt 3,06 cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni. În județul Gorj sunt și patru comune care nu înregistrează cazuri de coronavirus. Acestea sunt: Schela, Săcelu, Logrești și Alimpești. Conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică Gorj, în momentul de față sunt oficial sub 400 de persoane infectate cu coronavirus.

Doar un sfert dintre acestea sunt internate în unitățile medicale și beneficiază de tratament de specialiate. Dacă în spitale mai sunt locuri pentru pacienții COVID, în continuare la Secțiile ATI COVID nu sunt locuri pentru cazurile grave de persoane infectate cu coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS