16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal politic pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu, care există doar pe hârtie

Scandal politic pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu, care există doar pe hârtie

Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu a devenit o temă principală în ultima săptămână de campanie electorală, în județul Gorj. Este vorba de șoseaua care nici măcar nu se află în faza de proiect. Drumul Expres a fost promovat în perioada în care PSD se afla la guvernare.

Paternitatea proiectului a fost asumată de deputatul social-democrat Mihai Weber. A avut loc o licitație pentru proiectul tehnic și studiul de fezabilitate, însă nici până acum nu a mai fost semnat contractul. PNL Gorj a anunțat că semnarea va avea loc pe 15 decembrie.

PSD a taxat anunțul respectiv, spunând că PNL anunțase deja semnarea contractului pe 15 septembrie.

„Drumul expres Craiova-Târgu Jiu este un obiectiv de investiții aflat în grafic și asumat de Guvernul PNL, guvern care a și deblocat licitația pentru acest tronson. Conform informațiilor oficiale furnizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumul care va avea o lungime de 101 km, din care 73 de km pe raza județului Gorj, este finanțat cu fonduri europene, astfel: POIM 2014-2020 – etapa de proiectare și FEDR 2021-2030 – etapa de execuție.

În acest moment, procedura de atribuire a contractului privind studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este în etapa de evaluare a ofertelor iar termenul estimat pentru finalizarea procedurii și comunicarea rezultatului către ofertanți este 04.12.2020.
De asemenea, termenul estimat pentru semnarea contractului – în situația în care nu vor fi contestații- îl reprezintă data de 15 decembrie 2020”, conform unui comunicat al PNL Gorj.

Replica din partea PSD

La rândul lor, social-democrații îi acuză pe liberali că nu își onorează promisiunile și că își asumă proiectele altora.

„După ce gorjenii au constatat că promisiunile liderilor PNL, legate de semnarea, în data de 15 septembrie, a contractului de realizare a Proiectului tehnic de execuție pentru Drumul expres Craiova-Târgu Jiu, nu au fost decât minciuni de campanie, departamentul de comunicare al PNL Gorj iese cu un comunicat care, din nou, insultă inteligența gorjenilor.

Pe scurt, termenul pentru semnarea contractului numai este 15 septembrie, pentru că alegerile locale au trecut deja, acesta fiind acum „decalat” pentru 15 decembrie, fiindcă este nevoie de o nouă promisiune electorală pentru campania de la parlamentare…

Trecând peste aroganța unor lideri locali ai PNL care își asumă proiecte inițiate, demarate și finalizate de către guvernarea social-democrată, PSD Gorj nu așteaptă, evident, nici demisii de onoare și nici scuze publice din partea liderilor PNL pentru toate minciunile pe care le aruncă pe piață, pentru simplul motiv că liderii PNL nu au nici onoare, nici responsabilitatea de a face ceea ce promit”, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al PSD Gorj.

Este de precizat că proiectul și studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu beneficiază de un buget de aproximativ 6 milioane de euro, fonduri europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS