28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal26 de angajați ai Spitalului Județean, infectați cu Covid-19

26 de angajați ai Spitalului Județean, infectați cu Covid-19

În numai câteva zile, zeci de salariați din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost confirmați cu Covid-19.

Este vorba atât de cadre medicale, cât și de personal administrativ. Nu se știe dacă infectarea s-a produs în afara unității medicale sau în timpul programului de lucru.

Administrația Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu încearcă să ia măsurile necesare pentru a limina răspândirea Covid-19 la nivelul secțiilor și în cadrul compartimentelor unde își desfășoară activitatea personalul tehnic și nemedical.

Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că marți erau în evidenţe 26 de salariați depistați cu coronavirus. Dintre aceștia, 7 sunt medici, 9 asistente medicale, iar restul infirmiere, îngrijitoare și personal TESA.

Au avut și managerul infectat

Medicul Alexandru Nițu a declarat că speră ca numărul de cazuri în rândul personalului medical să se stabilizeze și chiar să scadă. Cei infectați sunt fie internați, fie la domiciliu.

„Sperăm ca lucrările să se stabilizeze și să nu mai apară cazuri. La nivelul unității medicale nu am mai avut multe cazuri în ultimele luni. Sunt luate în fiecare zi măsuri pentru a stopa răspândirea cazurilor de coronavirus în rândul personalului medical și nemedical. Este important să avem la dispoziție personalul pentru activitățile de zi cu zi și pentru a fi la dispoziția pacienților cu coronavirus și a celor care au alte afecțiuni ce vin să se trateze la unitatea medicală din Târgu Jiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Alexandru Nițu.

Este de amintit că în primăvară la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu au fost înregistrate mai multe cazuri de Covid-19 în rândul personalului. A fost infectat inclusiv managerul interimar al unității spitalicești Dumitru Vienescu.

47 de pacienți internați cu Covid-19

În ceea ce privește numărul de pacienți cu coronavirus internați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în prezent sunt ocupate 47 de paturi. Sunt persoane depistate cu Covid-19 și care au nevoie de asistență medicală de specialitate și de tratament. Sunt ocupate 47 de paturi la secțiile Covid-19 din strada A.I. Cuza, dintr-un total disponibil de 74 de paturi.

De asemenea, 12 pacienți sunt internați la nivelul compartimentului de Terapie Intensivă, numărul total de paturi disponibile fiind de 12. De două săptămâni paturile de la ATI Covid-19 sunt ocupate.

La sediul din strada Tudor Vladimirescu sunt 12 pacienți suspecți izolați la nivelul secțiilor și ATI. De asemenea, la unitatea medicală din strada Progresului sunt 25 de pacienți suspecți Covid-19 internați în zona tampon și la secția ATI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS