10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe orele de dirigenție la Liceul Tehnologic din Stoina

Scandal pe orele de dirigenție la Liceul Tehnologic din Stoina

Scandal pe orele de dirigenție la Liceul Tehnologic din comuna gorjeană Stoina.

Este vorba de o sesizare depusă la conducerea unității de învățământ din comuna Stoina și Ia Inspectoratul Școlar Județean Gorj, care vizează modul în care au fost repartizate orele de dirigenție.

Unul dintre cadrele nemulțumite din cauza acestui lucru este profesoara de limba română Mihaela Ionescu. Aceasta lucrează de peste 20 de ani în învățământ și nu a mai primit ore de dirigenție în anul școlar 2020-2021.

Mihaela Ionescu este nemulțumită că a fost pusă în situația de a nu beneficia de ore de dirigenție, cu toate că îndeplinește toate condițiile legale. Este vorba de continuitate și performanțe profesionale. Profesoara nu a primit încă un răspuns de la conducerea unității școlare, nici și de la șefii Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

ISJ: A fost aplicată metodologia

Potrivit profesoarei de limba română, conducerea Liceului tehnologic din Stoina ar fi acordat ore de dirigenție unei alte profesoare, care se află însă în restrângere de activitate, fapt ce contravine normelor.

Într-o sesizare trimisă Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Mihaela Ionescu a solicitat îndreptarea situației care a fost generată de șefii unității de învățământ și Consiliul de Administrație al Liceului din Stoina.

Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, a precizat că a fost analizată sesizarea trimisă de la Stoina și ISJ consideră că șefii liceului tehnologic din localitate ar fi procedat potrivit metodologiei.

„Este a doua sesizare cu această temă pe care o primim la inspectoratul şcolar și ambele au fost soluționate la fel. A fost aplicată metodologia în ambele situații. Așadar, cei care au luat deciziile respective au procedat conform dispozițiilor legale. Este vorba de metodologia aprobată pe 31 august 2020. A mai fost un caz similar și avem același punct de vedere, că s-a acționat conform metodologiei“, a declarat Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS