27.3 C
Craiova
marți, 23 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Șase producători, în cursa pentru furnizarea celor 30 de autobuze electrice

Craiova: Șase producători, în cursa pentru furnizarea celor 30 de autobuze electrice

Șase producători importanți pe piața mijloacelor de transport în comun ecologice au intrat în cursa pentru furnizarea celor 30 de autobuze electrice pentru municipiul Craiova.

Anunțul a fost postat astăzi, în sistemul electronic al achizițiilor publice, la licitația demarată la începutul lunii august. Informația a fost făcută însă publică și de către primarul Mihail Genoiu. El a oferit și numele celor șase firme înscrise la licitație, majoritatea fiind din Turcia. Printre ele se află și BMC, de la care Primăria Craiova a achiziționat cele 38 de autobuze Diesel Euro 6, dar și Solaris, firma poloneză care va furniza Craiovei lotul de 16 autobuze electrice, cu lungimea de 18 metri.

„A fost finalizată procedura de depunere a ofertelor pentru cele 30 de autobuze electrice finanțate din fonduri europene nerambursabile. Începând de astăzi, intrăm în perioada de evaluare a ofertelor. Cei 6 ofertanți sunt: Anadolu Automobil, BMC Truck&Bus, Asocierea Bozankaya Otomotiv cu Sileo GmbH, Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret, Solaris Bus & Coach, Temsa Ulasim Araclari San Tic.

Valoarea proiectului este de 20.216.605 euro. În total, Craiova va beneficia de 46 autobuze electrice, împărțite în două loturi. Reamintesc faptul că, pentru primul lot, de 16 autobuze avem deja contractul semnat (firma Solaris), acestea fiind în producție, iar primul autobuz urmează să fie livrat cel târziu la începutul anului viitor“, a fost anunțul primarului încă în funcție al Craiovei, Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS