0.7 C
Craiova
marți, 1 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Local E oficial! Intră în lucru şi tronsonul II al DJ 561A

E oficial! Intră în lucru şi tronsonul II al DJ 561A

Tronsonul II al drumului judeţean (DJ) 561A din Dolj are, în mod oficial, constructor. Aşa cum anunţa Gazeta de Sud încă de la începutul acestei luni, lucrările de modernizare a DJ 561A Moțăței (intersecție DN 56) – Dobridor – Unirea – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți (km 41+741 – km 72+237) vor fi executate de asocierea Panadria SRL (Găneasa, Olt) – Strade Bauunternehmung SRL (Craiova).

Anunţul de atribuire a licitaţiei a fost postat, recent, în sistemul electronic. Ba chiar s-ar fi semnat şi contractul de lucrări cu Consiliul Judeţean (CJ) Dolj, beneficiarul acestui proiect. De fapt, CJ a obţinut în 2017 fonduri europene pentru modernizarea DJ 561A, cel mai lung drum judeţean din Dolj (72 km). Pentru a fi, însă, sigur că primeşte finanţarea, Consiliul Judeţean a împărţit drumul Giurgiţa – Urzicuţa – Afumaţi – Băileşti – Moţăţei – Unirea – Pleniţa – limita cu judeţul Mehedinţi în două loturi.

A obţinut toţi banii necesari şi a atribuit în această vară ambele contracte de lucrări. Primul tronson al DJ 561A, cel de la Giurgița la Moțăței (intersecție DN 56), a fost adjudecată de asocierea craioveană Domarcons SRL (lider) – Erpia SA. Contractul de execuţie a fost semnat în data de 14 iulie, durata de realizare a lucrărilor fiind de 24 de luni.

Modernizarea primului tronson are o valoare totală de 102.140.282,11 lei (inclusiv TVA), adică echivalentul a 21.093.340,37 euro. Valoarea estimată a contractului, fără TVA, a fost de 99.402.464,15 lei, preţul de atribuire fiind de 85.832.169,84 lei (fără TVA). 

Ce lucrări se execută la tronsonul II al DJ 561A

Revenind la tronsonul doi, Moțăței – Plenița – limita cu judeţul Mehedinți, contractul de lucrări a fost estimat la valoarea de 71.102.447,31 lei fără TVA. El a fost însă atribuit pentru suma de 66.338.419,59 lei (fără TVA). Adică CJ Dolj a făcut o economie de aproape cinci milioane de lei.

Tronsonul II al DJ 561A. Luna trecută, la sediul CJ Dolj a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a tronsonului I al DJ 561A.
Luna trecută, la sediul CJ Dolj a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor de modernizare a tronsonului I al DJ 561A

Asocierea Panadria SRL – Strade Bauunternehmung SRL are la dispoziţie tot doi ani pentru realizarea lucrărilor. Modernizarea acestui tronson de drum judeţean de 30,5 km va duce la „creşterea gradului de accesibilitate a unei comunităţi totale de 15.384 persoane din Dolj la reţeaua TEN-T (reţeaua trans-Europeană de transport), comunitate localizată în zona rurală formată din cele trei comune străbătute de DJ 561A“, după cum se arată în anunţul de atribuire a licitaţiei. Este vorba de comunele Moţăţei, Unirea şi Pleniţa. 

Lucrările la DJ 561A – tronsonul II includ acostamente, colectarea şi evacuarea apelor, drumuri laterale, trotuare, accese la proprietăți, treceri de pietoni, stații de autobuz, parcări/zone de refugiu, terasamente. Lucrări se vor mai executa şi la podețele şi podurile aferente drumului (consolidare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Europarlamentarul ungar care a fost găsit de poliție la...

Europarlamentarul ungar József Szájer, care a participat...

ȘTIRI GdS

Gorj: Se schiază pe pârtia din centrul stațiunii Rânca

Sute de turiști s-au aflat marți, de Ziua Națională, în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj. Au fost...

Noi cazuri de COVID-19, în Olt

Direcția de Sănătate Publică Olt a anunțat că, până astăzi, în județ au fost confirmate, de la începutul pandemiei, 7.436 de cazuri...

Încă două decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Alte două decese din cauza coronavirusului au fost înregistrate în județul Gorj. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

Târgu Jiu: Un medic epidemiolog va supraveghea manifestările dedicate...

Un medic epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj va supraveghea manifestările dedicate Zilei Naționale. Acestea au loc de la ora...

Gorj: Acțiuni de prevenire a răspândirii COVID-19

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 14 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat,...

La mulți ani, România! Manifestări în centrul Craiovei

Ziua Națională a României este sărbătorită în prezent pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un...