22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSJU Slatina cumpără opt aparate de ventilat pentru ATI

SJU Slatina cumpără opt aparate de ventilat pentru ATI

Cel mai mare spital din județ a solicitat modificarea listei inițiale de investiții în aparatură medicală, aprobată de ordonatorul principal de credite, Consiliul Județean Olt, renunțânduse la aparatura care nu constituie urgență pentru achiziționarea a opt ventilatoare pentru secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Spitalul Județean de Urgență Slatina demarează miercuri, 18 martie 2020, negocierea directă pentru a achiziționa opt ventilatoare pentru secția ATI a spitalului, patru fiind ventilatoare care să permită pacienților aflați în stare critică transportul către unitățile spitalicești.

Lista de investiții a fost, astfel, modificată prin votul consilierilor județeni care și-au dat acordul ca aproximativ 800.000 lei, cât se estimează că vor costa aceste aparate, să fie cheltuiți în acest scop.


„Având în vedere necesitatea combaterii efectelor negative generate de virusul gripal COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Slatina a solicitat modificarea listei de investiții pentru a achiziționa, în regim de urgență, 4 aparate de ventilație transport și 4 aparate ventilație adulți“, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții CJ Olt.


Consilierii județeni întruniți în ședință covocată de îndată au mai aprobat alocarea a 1.110.000 lei către spitalul din Slatina, spitalul din Schitu și către DGASPC, cu acești bani urmând să fie cumpăprate materile sanitare, echipamente și substanțe biocide, tot în contextual luptei anti-Covid-19. Astfel SJU Slatina va primi un million lei, Spitalul de psihiatrie Cronici Schitu – 60.000 lei, iar Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului – 50.000 lei, „sume necesare achiziționării de echipamente și materiale specifice, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19, precum și pentru optimizarea derulării acțiunilor prioritare necesare îngrijirii și acordării tratamentului pacienților în stare critică“, au mai transmis reprezentanții CJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS