16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovenii pun piedici containerelor îngropate

Craiovenii pun piedici containerelor îngropate

Lucrările la platformele de gunoi cu containere îngropate bat pasul pe loc. Nu din cauza constructorului, European Waste Tehnology (EWT), ci din cauza craiovenilor.

Aceştia renunţă cu greu la locurile de parcare şi refuză să-şi mute autovehiculele şi să lase locul liber pentru lucrări.

Noi mergem înainte, punem anunţuri şi îi rugăm pe cetăţeni să lase locul liber, fiindcă în ziua următoare începem lucrările. A doua zi, avem neplăcuta surpriză să găsim anunţurile rupte, benzile de atenţionare la fel, iar maşinile parcate în acelaşi loc.

De exemplu, ieri, din trei locaţii situate în zona A.I. Cuza – Calea Bucureşti nu am avut acces la nici una. Batem pasul pe loc. Oamenii nu înţeleg că lucrările acestea sunt în beneficiul lor. Aceste locaţii mi-au fost date mie în gestiune până la încheierea lucrărilor de montare a containerelor îngropate.

Nu este prima dată când se întâmplă. Trebuie să apelăm mereu la cei de la primărie să vină cu Poliţia Locală, cu cei de la Ridicări, să le mute. Azi am ţinut oamenii şi utilajele degeaba,

se plânge Marius Croitoru, reprezentant EWT.

Containere îngropate


Nu este nici prima, nici ultima dată când constructorul se plânge din cauza piedicilor venite chiar de la populaţie. Au fost momente în care muncitorii au fost nevoiţi să facă paravan din plasă de protecţie ca să nu sară pietre pe maşinile parcate milimetric de perimetrul viitoarelor platforme de gunoi.

Rezolvarea, relocarea maşinilor

Reprezentanţii Primăriei Craiova spun că dau tot concursul lor constructorului EWT. Singura rezolvare la problema ridicată de constructor este relocarea autoturismelor, cu scopul demarării lucrărilor cât mai repede.

Noi am avut în acest sens discuţii şi cu cei de la Consiliul Judeţean Dolj. Ce poate să facă primăria în sprijinul constructorului? Anunţăm Poliţia Locală şi echipajul de ridicări auto de la RAT, care merg la faţa locului şi procedează la relocarea autoturismelor. Au fost astfel de situaţii în Brazda lui Novac, în cartierul 1 Mai şi în Craioviţa Nouă. Ieri am fost, într-adevăr, anunţaţi că sunt probleme cu trei locaţii. Vom anunţa echipajul de la Ridicări auto să meargă în acea zonă. Rugămintea mea către constructor ar fi să ne anunţe cu o zi înainte, ca să-i putem sprijini. Craiovenii trebuie să fie înţelegători, să înlesnească accesul constructorului,

a declarat, pentru GdS, Alin Glăvan, director executiv adjunct al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova.

Şi platformele se relochează

De precizat că până în acest moment s-a decis că două platforme trebuie relocate. Este vorba de o platformă din cartierul Brazda lui Novac şi o alta din Rovine. Situaţia platformei din cartierul Rovine a fost prezentată şi în GdS, cu ceva timp în urmă. Aici, proprietarii din blocul C35 s-au trezit cu aleea de la intrarea în bloc blocată. Spre surprinderea lor, au aflat că pe acest loc ar trebui să fie amplasată o platformă de gunoi cu containere îngropate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS