10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScandal pe containerele îngropate

Scandal pe containerele îngropate

Nici nu au început bine lucrările la containerele îngropate, în Craiova, că au şi iscat scandal.Una dintre viitoarele platforma de gunoi este motiv de nemulţumire pentru proprietarii din blocul C35 din cartierul Rovine, dar şi pentru cei din blocurile învecinate.

Locatarii s-au trezit la sfârşitul săptămânii trecute cu aleea de la intrarea în bloc blocată cu balize. Spre surprinderea lor, au aflat că pe locul marcat va apărea o platformă de gunoi cu containere îngropate.

Cu alte cuvinte, când vor ieşi din bloc vor da chiar în containerele de gunoi. Oamenii spun că nu înţeleg de ce viitoarea platformă nu este amplasată pe locul vechii platforme. Cea nouă, pe lângă faptul că le blochează intrarea în bloc, ocupă şi vreo patru locuri de parcare.

Amplasamentul viitoarelor containere îngropate este în faţa intrării în bloc


Nu ne-a întrebat nimeni nimic. Platforma vine exact în dreptul intrării în bloc. Nu înţelegem de ce nu o fac acolo unde este vechea platformă?! Au zis că încep săptămâna aceasta lucrările. Oamenii din blocul C35 au făcut scandal când au venit constructorii,

a declarat un proprietar din blocul C34 de pe strada Gheorghe Tiţeica.

Proprietarii contestă autorizaţia de construire


Acum proprietarii spun că vor contesta autorizaţia de construire a platformei de gunoi. Ei nu acceptă noul amplasament, care le încurcă accesul în bloc. Unii spun că au copii mici şi atunci când îi scot în grădina blocului cu căruciorul folosesc această alee.

Balizele marchează locul viitoarei platforme


Este o iniţiativă proastă. Cum să ne blocheze aleea?! Avem şi copii, cum mai ieşim cu cărucioarele? Să ne lasă şi nouă un pic din alee! De ce nu se dau mai încolo? Ce coordonate, ce proiect au ei?! Am înţeles că au autorizaţie, dar noi o contestăm.

Noi am dat balizele într-o parte. Am înţeles că acolo unde este platforma veche au găsit cabluri. Noi nu avem nimic cu containerele. Este o iniţiativă bună, dar nici aşa, să ne lase fără intrare.

Apoi, cum intră maşinile care ridică gunoiul, parcarea este plină? S-au dus de la asociaţie pe la primărie, pe la Disciplina în Construcţii. Ne-au lăsat fără alee,

spune o locatară din blocul C35.

Asociaţia cere lămuriri primăriei

Aici vor fi amplasate containerele îngropate

Asociaţia de proprietari 16 Rovine II, din care fac parte blocurile afectate de noua platformă, a făcut deja o solicitare către administraţia locală craioveană.

Reprezentanţii proprietarilor cer să fie mutate containerele îngropate, în aşa fel încât să nu blocheze aleea de acces în condominiu.

Noi nu ştim nimic, nu ne-a anunţat nimeni. Ne-am trezit cu constructorul că a delimitat zona şi ne-a spus că începe lucrările. Îmi amintesc că acum doi ani proprietarii au spus că au venit nişte persoane să facă măsurători, pe motiv că ar fi nişte probleme cu terenul din parcare.

Acum am aflat că vor face platforme de gunoi cu containere îngropate. Culmea, chiar în faţa aleii de acces în bloc! Proprietarii sunt revoltaţi. Noi am făcut o solicitare la primărie ca să vedem ce se mai poate face,

a precizat Dan Remus, preşedintele asociaţiei de proprietari.

Platforma are autorizaţie de construire

Pentru platforma cu pricina, Consiliul Judeţean Dolj, iniţiatorul proiectului – Masterplanul de deşeuri în Dolj – are autorizaţie de construire din luna august 2019. Oricum, pe componenta containerelor care trebuie îngropate în Craiova, beneficiarul proiectului, CJ Dolj, a întâmpinat multe probleme.

Locatarii din blocul C35 sunt scandalizaţi


În general, locurile alese de Primăria Craiova pentru a fi amplasate platformele de containere îngropate nu au primit avize favorabile pentru construcții. Din 438 de platforme care ar trebui să apară în total, doar pentru 94 obținându-se avizele.


Primăria Craiova a ales eronat unele amplasamente stabilite pentru containerele îngropate, unele din acele zone nepretându-se la construcții. Prin urmare, trebuie să transmită către CJ alte amplasamente pentru unele platforme.


Conform contractului finanţat cu fonduri europene, numărul platformelor ce trebuie construite trebuie respectat, dar amplasamentele pot fi schimbate de autorități.
În cazul unora dintre amplasamente se mai poate găsi rezolvare astfel încât să se poată obține toate avizele premergătoare obținerii autorizației de construire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS