24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAutoritățile sunt în alertă, ca urmare a avertizării de viscol la Rânca

Autoritățile sunt în alertă, ca urmare a avertizării de viscol la Rânca

Autoritățile din Gorj au intrat în stare de alertă ca urmare a înrăutățirii vremii în zona montană și submontană a județului. Codul galben de viscol, vânt puternic și precipitații sub formă de ploaie și ninsoare va fi valabil până sâmbătă dimineață.

„Interval de valabilitate: 12 decembrie, ora 2.00 – 14 decembrie, ora 10. Fenomene vizate: viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 m, va ninge și vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…80 km/h, astfel încât ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Stratul de zăpadă nou-depus va fi consistent. Notă: În nordul Olteniei și al Munteniei temporar va ploua, iar în intervalul menționat se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp și, izolat, 30 l/mp“, potrivit avertizării Agenției Naționale de Meteorologie.

Mobilizați în Rânca

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a mobilizat mai multe echipe cu utilaje în zona montană Rânca. Aici sunt așteptate ninsori în următoarele zile și chiar viscol. Vor fi disponibile în total şase utilaje de deszăpezire: „

Va fi viscol în zona montană a județului Gorj. Am intrat în stare de alertă. Conducătorii auto nu trebuie să plece la drum cu autoturismele neechipate de iarnă. Cetățenii trebuie să evite drumurile pe timp de noapte, când de regulă temperaturile scad, iar vizibilitatea nu este bună peste tot. În special în zona montană, cetățenii nu trebuie să urce neechipați corespunzător. În cazul în care întâmpinați probleme în trafic din cauza vremii, nu continuați deplasarea și anunțați în cel mai scurt timp autoritățile. Toate mașinile trebuie echipate cu anvelope de iarnă pentru că în afară de sancțiunile aplicate de poliție, se pune în pericol viața conducătorilor auto și a participanților la trafic. Cel puțin în zona montană, nu se poate face față cu anvelope de vară în zonele cu zăpadă consistentă”, a declarat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS