20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţistul care a ameninţat o jurnalistă, închisoare cu suspendare

Poliţistul care a ameninţat o jurnalistă, închisoare cu suspendare

Un an de închisoare cu amânarea pedepsei a primit polițistul Adrian Bărbulescu, originar din județul Olt, cel care a încercat să o împiedice pe jurnalista Emilia Șercan să-și ducă la capăt o investigație jurnalistică ce-I avea în vizor pe superiorii polițistului.

Adrian Bărbulescu și-a aflat luni, 9 decembrie 2019, pedeapsa pronunțată de Tribunalul București în dosarul în care inculpatul și-a recunoscut fapta și a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției. Polițistul i-a trimis jurnalistei un mesaj pe telefon și mai multe mesaje pe messenger, amenințând-o și încercând să împiedice investigația jurnalistică a Emiliei Șercan care îi avea în prim-plan pe mai mulți șefi din Academia de Poliție.

Cei doi instigatori i-au promis poliţistului care a trimis efectiv mesajele de ameninţare că îi vor asigura protecţia

„La sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, inculpaţii Iacob Adrian şi Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza», l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigaţie – persoană vătămată, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger) pentru a o constrânge să înceteze investigaţiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliţie, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională. Concomitent, cei doi instigatori i-au promis poliţistului care a trimis efectiv mesajele de ameninţare că îi vor asigura protecţia pentru a nu fi tras la răspundere penală şi, pe parcursul săvârşirii faptelor, chiar i-au adresat încurajări“, se arăta într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Rectorul şi prorectorul Academiei i-au cerut polițistului oltean, „profitând de ascendentul pe care li-l dădea relaţia de subordonare funcţională, diferenţa de vârstă şi de grad profesional, relaţia personală care se dezvoltase între ei şi recunoştinţa acestuia din urmă pentru oportunitatea de a continua să activeze în mediul universitar“, să trimită mesaje de ameninţare jurnalistei, scopul fiind acela de a opri investigațiile care îl vizau pe rectorul Adrian Iacob. Cei doi superiori ai polițistului sunt judecați într-un alt dosar legat de această speță, aceștia nerecunoscându-și faptele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS