12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMiercurea sirenelor – Bilanțul exercițiului aferent lunii decembrie

Miercurea sirenelor – Bilanțul exercițiului aferent lunii decembrie

Exercițiul național de alarmare a populației, intitulat Miercurea Alarmelor s-a desfăşurat ieri, în prima zi de miercuri a lunii decembrie, în intervalul orar 1000-1100.

Scenariul exercițiului a vizat înștiințarea autorităților administrației publice locale despre iminența producerii sau producerea unei situații de urgență în zona de competență și verificarea funcționării sistemului de alarmare publică prin acționarea tuturor sirenelor electrice și electronice, la introducerea semnalului “Alarmă la dezastre”.

Mai exact, ca urmare a ninsorilor și precipitațiilor mixte pe arii extinse, însoțite de intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie și depuneri de polei s-au produs efecte în toate județele țării, constând în arbori doborâți, derapaje ale autovehiculelor, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum.

S-a decis alarmarea populației ca urmare a probabilității foarte mari de producere a unei situații de urgență în zona de competență.

La nivelul județului Dolj, exercițiul s-a desfășurat astfel:

  • S-au acționat 256 de sirene electrice și electronice la nivel județean;
  • Număr de persoane care au acționat sirenele de alarmare publică în comandă locală: Municipii-14   Orașe-6   Comune-104   Operatori economici-14;   
  • Număr de localități verificate de personal  ISUJ Dolj pe timpul exercițiului:10;
  • Număr de sirene verificate de personal  ISUJ Dolj pe timpul exercițiului:13, din care: 13  funcționale,  0 nefuncționale.

Comparativ cu antrenamentele anterioare, s-a constatat o îmbunătățire în ceea ce privește timpul de răspuns pentru acționarea sirenelor de alarmare, personalul de specialitate destinat acționării mijloacelor de alarmare de la localitățile din județ fiind în măsură a executa într-un timp mai scurt alarmarea populației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS