32.5 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Miercurea sirenelor – Bilanțul exercițiului aferent lunii decembrie

Miercurea sirenelor – Bilanțul exercițiului aferent lunii decembrie

Exercițiul național de alarmare a populației, intitulat Miercurea Alarmelor s-a desfăşurat ieri, în prima zi de miercuri a lunii decembrie, în intervalul orar 1000-1100.

Scenariul exercițiului a vizat înștiințarea autorităților administrației publice locale despre iminența producerii sau producerea unei situații de urgență în zona de competență și verificarea funcționării sistemului de alarmare publică prin acționarea tuturor sirenelor electrice și electronice, la introducerea semnalului “Alarmă la dezastre”.

Mai exact, ca urmare a ninsorilor și precipitațiilor mixte pe arii extinse, însoțite de intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie și depuneri de polei s-au produs efecte în toate județele țării, constând în arbori doborâți, derapaje ale autovehiculelor, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum.

S-a decis alarmarea populației ca urmare a probabilității foarte mari de producere a unei situații de urgență în zona de competență.

La nivelul județului Dolj, exercițiul s-a desfășurat astfel:

  • S-au acționat 256 de sirene electrice și electronice la nivel județean;
  • Număr de persoane care au acționat sirenele de alarmare publică în comandă locală: Municipii-14   Orașe-6   Comune-104   Operatori economici-14;   
  • Număr de localități verificate de personal  ISUJ Dolj pe timpul exercițiului:10;
  • Număr de sirene verificate de personal  ISUJ Dolj pe timpul exercițiului:13, din care: 13  funcționale,  0 nefuncționale.

Comparativ cu antrenamentele anterioare, s-a constatat o îmbunătățire în ceea ce privește timpul de răspuns pentru acționarea sirenelor de alarmare, personalul de specialitate destinat acționării mijloacelor de alarmare de la localitățile din județ fiind în măsură a executa într-un timp mai scurt alarmarea populației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Trump: „Un vaccin anti Covid ar putea fi gata...

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat,...

ȘTIRI GdS

UNIC în lume. Imagini cu „minunea de la Craiova“....

Se lucrează la prisma dedicată lui Constantin Brâncuşi.

Gorj: Acțiuni anti-COVID la agenți economici

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului Gorj au fost desfășurate 9 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem...

Gorj: A ajuns la spital, după ce nu a...

Un șofer de 81 de ani a fost rănit în această dimineață, pe DN67, în județul Gorj, după ce a intrat în...

Alți 36 de doljeni, depistați pozitiv la COVID-19

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi în județ au fost înregistrate alte 36 de persoane depistate pozitiv la noul coronavirus. Situația epidemiologică...

Dolj: Aproape 14.000 de cărți funciare, eliberate gratuit

Aproape 14.000 de cărți funciare sunt eliberate gratuit, începând de astăzi, pentru proprietarii imobilelor din 17 localități doljene. Lucrările de înregistrare sistematică...

Craiovenii aruncă tot mai mult gunoi la marginea platformei...

Gunoi în spatele blocului K24, Sărari/foto: cititor GdS