24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘcoala din Bumbești-Jiu, amendată cu o mie de lei în cazul cornului cu mucegai

Școala din Bumbești-Jiu, amendată cu o mie de lei în cazul cornului cu mucegai

Direcția de Sănătate Publică Gorj a aplicat o amendă de o mie de lei conducerii Școlii din Lăzărești, orașul Bumbești-Jiu, în cazul cornului mucegăit dus acasă de un elev. Copilul a intrat în spațiul unde sunt depozitate alimentele pentru elevi și a luat un corn din cele care trebuiau returnate.

Produsul nu mai corespundea consumului. Direcția de Sănătate Publică Gorj a constatat că într-adevăr nu era vorba de cornuri pentru elevi, ci produse care trebuiau returnate furnizorului. Cu toate acestea, inspectorii de sănătate au decis să amendeze conducerea unității de învățământ cu o mie de lei pentru că persoana care distribuie produsele alimentare elevilor nu are cursul de igienă.

„Este vorba de un înlocuitor care a fost desemnat să facă acest lucru. Chiar dacă este înlocuitorul persoanei care are cursul de igienă este obligatoriul să fi avut și el acest curs. El distribuie alimente. Conducerea școlii și-a asumat faptul că va pune sub cheie camera unde sunt păstrate produsele pentru elevi sau cele care trebuie returnate. Copilul a avut acces la acest spațiu și a luat cornul cu mucegai și l-a dus acasă.”, a declarat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS