19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPodul peste Negrișoara a fost recepționat. Se poate relua traficul greu

Podul peste Negrișoara a fost recepționat. Se poate relua traficul greu

Secția de Drumuri Naționale Slatina a recepționat podul construit peste pârâul Negrișoara, pe raza localității Găneasa, astfel că nu vor mai exista restricții pentru traficul greu.

Podul care a costat peste 2,5 milioane de lei, construit pe DN 64, km 35+900, peste Negrișoara, a fost finalizat și se va relua circulația fără să se mai folosească ruta ocolitoare. Din cauza restricțiilor impuse cu mai bine de doi ani în urmă, traficul greu a fost redirecționat pe ruta Găneasa – Slătioara – Pleșoiu, pe drumul ocolitor construit în imediata vecinătate a podului reconstruit având permisiunea de a circula doar autoturismele.

„Vom da drumul traficului pe podul nou construit peste Negrișoara, pod care îndeplinește cerințele și standardele de siguranță în urma ultimului audit de siguranța circulației. Vom demonta semnalizarea existentă de ocolire pe drumul județean și vom reface semnalizarea în zona podului în conformitate cu planul de semnalizare pe care îl avem aprobat de Poliția Rutieră“, a declarat, marți, 26 noiembrie 2019, directorul SDN Slatina, Adrian Motorga.

Podul peste râul Olt va intra în reparații cel mai devreme peste cinci luni

Constructorul care și-a adjudecat lucrarea de peste 26 de milioane de lei, de reparare capitală a podului peste râul Olt, de la Slatina, a preluat amplasamentul pentru a pregăti varianta ocolitoare.

Consorțiul italian care va executa lucrările de reparații capitale la podul peste râul Olt va începe, deocamdată, lucrările de pregătire a variantei ocolitoare de la Moșteni. Constructorul are un termen de cinci luni la dispoziție să pregătească acest drum ocolitor pentru a putea prelua traficul intens, fiind nevoie de lărgirea benzilor de circulație pe anumite segmente, dar și de lucrări de consolidare a drumului ales ca variantă de ocolire și care este amenințat în anumite zone de pericolul alunecărilor de teren.

„A fost predat amplasamentul constructorului pentru execuția lucrărilor pregătitoare pentru varianta de ocolire provizorie, în vederea demarării lucrărilor la pod. Lucrările la pod vor demara efectiv după ce se vor încheia aceste lucrări pe varianta de ocolire pentru a putea devia traficul, pe DJ 546 – 546 C, cu ieșire într-o intersecție, în DN 64, la Strejești“, a declarat directorul SDN Slatina, Adrian Motorga.


Aceste lucrări pregătitoare au un termen de cinci luni pentru realizare, după ce varianta va fi pregătită putând începe efectiv lucrările de reparații capitale la podul peste râul Olt de la Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS