29.4 C
Craiova
miercuri, 5 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj În comuna lui Dăncilă, stâlpii luminează calea spre vot

În comuna lui Dăncilă, stâlpii luminează calea spre vot

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în miez de zi, stâlpii luminează calea spre secţia de votare din Giurgiţa. În comuna soţului Vioricăi Dăncilă, la ora 11.00, lumina este încă aprinsă.
La Secţia de votare 365, prezenţa la urne este uşor mai ridicată decât în primul tur. Până în prezent, votaseră deja 147 de persoane, dintre care 36 pe listele suplimentare. În total, 970 de alegători sunt înscrişi pe listele permanente la această secţie.


Oamenii nu ştiu exact ce să îi ceară preşedintelui ales pentru următorii cinci ani. „Orice să facă, numai să facă“, spune unul dintre locuitorii comunei. Altul îşi doreşte să fie mai bine decât acum: „În 30 de ani ce s-a făcut, de la Revoluţie încoace? Nimic. Ce să facă? Să vadă de pensii, alocaţii. Să angajeze copiii ăştia care termină şcolile ca să stea aici, în ţară. Să nu mai plece în alte părţi. E greu acolo, nu e ca la tine acasă. Şi eu am fost în Spania. Am stat câteva luni. Sora mea e stabilită acolo. Tot acasă e mai bine“.

„Nu i-am mai văzut de ani buni prin Giurgița”


Localnicii ştiu că soţul candidatei PSD la prezidenţiale e de loc din Giurgiţa, dar spun că nu au mai venit prin comună. „Nu i-am mai văzut pe aici, de ce să vă zic altfel? I-am văzut de dimineaţă la televizor, când au votat“, spune o femeie care le doreşte ambilor candidaţi să fie sănătoşi. „Să aibă Dumnezeu grijă de ei, şi de unul, şi de celălalt“.

Femeia mărturiseşte de ce şi-ar dori să iasă preşedinte candidata PSD: „Eu aş vrea să iasă doamna Dăncilă, e mai altfel. A făcut bine“. Soţul adaugă: „Şi cu pensiile, mai ales, a făcut ceva pentru pensionari. Nu a fost creştere mare, dar a fost ceva, totuşi. Dar ne mai dădu şi nouă ceva, zic oamenii. Şi se bucură pentru oricât. Domnul Iohannis mai întâi să se vadă pe el, şi apoi să se uite la altul“.


Un pensionar confirmă că soţii Dăncilă nu au mai venit de ani buni în Giurgiţa, dar le ia apărarea: „De ce să vină? Să facă propagandă? Nu, nu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vâlcea: 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

Prefectura Vâlcea a anunțat că astăzi, în...

ȘTIRI GdS

Vâlcea: 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

Prefectura Vâlcea a anunțat că astăzi, în județ au fost înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Potrivit datelor Direcției...

Câți bani europeni a atras CJ Dolj, prin POR...

Câți bani europeni a atras CJ Doj. Instituția a depus nouă aplicații, în valoare totală de 93 milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Râmnicu Vâlcea: Începe reabilitarea străzii Mihai Viteazu

Primăria Râmnicu Vâlcea a anunțat că joi, 6 august, începe reabilitarea străzii Mihai Viteazu, iar traficul va fi restricţionat parţial.

Finanțare europeană pentru reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi din Craiova

Reabilitarea Policlinicii pentru Sportivi din Craiova va fi făcută printr-un proiect cu fonduri europene implementat de CJ Dolj.

A provocat un accident în timp ce conducea un...

Un bărbat de 61 de ani, din Maglavid a ajuns la spital după ce a condus fără permis de conducere un moped....

Calafatul şi Maglavitul îşi extind reţeaua de apă şi...

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 5.08.2020, al patrulea contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a...